'Onze smartphonehouder is na 1 jaar al een top-3-product'

SKS Germany bestaat volgend jaar 100 jaar. Zelfs in de rijke historie van dit bedrijf, waarin heel wat succesvolle Made in Germany-producten zijn verschenen, is het succes van de nieuwe COMPIT smartphonehouder opmerkelijk. Het wordt uitsluitend door eigen dealers verkocht en is in korte tijd een top-3-product geworden in de Benelux. Hoe is dat te verklaren? Een interview met Frederik Reichert, exportmanager van SKS Germany.
Delen:

Bellen en appen is verboden op de fiets. Dat heeft de verkoop van stuurhouders voor mobieltjes fors doen stijgen. Er is heel wat aanbod inmiddels, maar het merendeel is alleen een houder. “COMPIT is meer dan dat”, vertelt Reichert. “Het is een solide smartphonehouder waarop je je mobieltje gemakkelijk plaatst met een oversized bajonetsluiting.”

Voor lange fietstochten kun je er een powerbank bij bestellen, die je mobieltje draadloos (of bedraad) laadt en voorzien is van Near Field Communication (NFC).

Reichert: “Deze powerbank draai je op de stuurhouder en aan de voorkant draait jouw mobieltje (in een speciale cover) weer op de powerbank. Dan stel je de hoek in zodat het scherm altijd goed leesbaar is. Loslaten tijdens het fietsen is geen optie, ook niet op het zwaarste terrein. En bij een fietspauze kun je je smartphone met aangehechte powerbank gemakkelijk even meenemen.”

Speciale smartphonehouder voor e-bikes

“De smartphonehouder kun je combineren met andere producten van ons, zoals de (gratis) SKS MYBIKE app en de AIRSPY ventielsensoren”, legt Reichert uit.

App heeft functies als weergave van navigatie en rijgegevens, bandendrukcalculator, waarschuwing lekke band en weerswaarschuwing

“De SKS MYBIKE app wordt steeds verder uitgebreid en heeft al vele functies, zoals weergave van navigatie en rijgegevens, een persoonlijke fietspas, een bandendrukcalculator, waarschuwing lekke band, weerswaarschuwingen, fietsbel, dealerinformatie en de realtime bandendruk via AIRSPY. Er is zelfs een speciale houder voor e-bikes met Bosch-aandrijving. Deze integreert met de accu en de Intuvia/Nyon displays.”

Aan de COMPIT stuurhouder kun je ook een GoPro, fietslamp of zelfs een SKS-bidonhouder bevestigen.

Continu in ontwikkeling

De kracht van de smartphonehouder is ook dat het systeem steeds verder wordt ontwikkeld. “Zo zijn er nu COMPIT e-spacers  (12 vulringen) die COMPIT geschikt maakt voor vrijwel alle e-bikes. Je bevestigt de COMPIT smartphonehouder daarmee op het stuur, naast het display van de e-bike.”

Hoewel de meeste smartphones inmiddels waterdicht zijn, is er ook een regenhoes in ontwikkeling.

“En met de nieuwe COMPIT/STEM is straks montage op de stuurpen ook mogelijk. Ideaal voor (e-)mountainbikes met een stuurklem van 35 mm. Ook worden er steeds nieuwe covers ontwikkeld, omdat er natuurlijk nieuwe typen smartphones op de markt komen. SKS-dealers kunnen deze covers op voorraad nemen en later gratis retourneren bij SKS Germany (sell-back regeling)”, zegt Reichert.

Frederik Reichert

Goedkoper dan een boete

Hoe mooi een product ook is, de verkoopprijs is medebepalend voor het succes.

Reichert: “De standaardhouder kost nog geen 30 euro en de kosten voor een passende smartphonecover of universele oplossing is 9,99 euro. Koop je de versie met de powerbank (COMPIT+), dan kom je uit op 79,99 euro. En de speciale COMPIT/E+ voor (Bosch) e-bikes kost 84,99 euro. In alle gevallen goedkoper dan de boete van 95 euro voor appen of bellen op de fiets.”

Nog niet bekend met COMPIT?

SKS geeft drie exemplaren weg voor een testimpressie! Mail je interesse naar christon.geurten@sks-germany.com
Let op: actie geldt alleen voor eigenaren van tweewielerzaken.

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany

Dit vind je misschien ook interessant