Corona-protocol voor het tweewielerbedrijf: zó werk je corona-proof!

Hoe hou je anderhalve meter afstand in je werkplaats? Hoeveel klanten mogen in je bedrijf zijn? Hoe werk je veilig aan de fietsen? Hoe pas je de officiële RIVM-richtlijnen toe in je bedrijf? Om je daarbij te helpen is een corona-protocol tot stand gekomen, speciaal voor onze branche. Arbodeskundige Josje Salentijn vertelt je hoe het protocol eruit ziet én geeft tips voor een corona-proof bedrijf.

Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk branche breed corona-protocol op te stellen, dat veilig, hygiënisch en ‘corona-proof’ werken moet garanderen.

Het artikel gaat verder na de video.

Handleiding met praktische instructies

Het protocol bevat een handleiding met praktische instructies voor werkgevers, medewerkers, klanten, bezoekers en leveranciers. Uitgangspunt zijn de voorschriften van het RIVM en de dagelijkse praktijk bij de aangesloten bedrijven.

Wie is bij jullie de coronaverantwoordelijke?

Wist je bijvoorbeeld dat elk bedrijf in de mobiliteitsector volgens het protocol een coronaverantwoordelijke moet aanwijzen? Wat dat inhoudt, legt Josje in deze video duidelijk uit. Daarnaast geeft ze praktische tips en legt ze uit waarom het zo belangrijk is je aan de richtlijnen te houden, ook als corona in jouw regio niet veel voor komt.

Heb je na het bekijken van de video nog vragen? Dan kun je terecht op de speciale coronahelpdesk van OOMT.

Wil je het protocol lezen? Download het document hier.

Wil je je klanten aan de deur informeren over je werkwijze? Download de Bovag-coronaposter.


Deze video’s vind je vast ook interessant: