BikeProject biedt leasefietskeuzevrijheid voor werknemers

Een elektrische ‘fiets van de zaak’ wordt werkelijkheid met BikeProject, recentelijk geïntroduceerd door Stella. Werknemers, werkgevers én fietsenmakers reageren enthousiast op de milieuvriendelijke mogelijkheid om naar het werk te reizen.

Als iemand 15 of 30  kilometer van zijn werk woont, is op de fiets komen vaak een te lange tocht. Met een e-bike is zo’n afstand natuurlijk een stuk gemakkelijker te overbruggen. De aanschafprijs van de elektrische fiets is voor de meeste mensen echter nog wel een investering. Leasen via de werkgever kan dan een uitkomst zijn.

Leaseregeling maakt e-bike aantrekkelijk

Het kabinet maakt het steeds aantrekkelijker om een (elektrische) fiets te leasen. Niet alleen om de filedruk te verminderen, maar ook voor het milieu en de gezondheid van de medewerker. Vanaf 1 januari 2020 moet over 7% van de adviesprijs belasting worden betaald. “Voor de werknemer kost een topmodel e-bike van 3.000 euro minder dan een tientje per maand. Dat is goedkoper dan Netflix”, aldus Niels Boxem, woordvoerder van BikeProject.

Minder ziekteverzuim en milieu-voetafdruk

Werkgevers hebben baat bij medewerkers die op de fiets naar kantoor komen. TNO-onderzoek toonde 10 jaar geleden al aan dat regelmatig fietsen naar het werk kan leiden tot 15% minder ziekteverzuim. De werkgever onderscheidt zich bovendien op maatschappelijk gebied. Meer doen voor het klimaat betekent ook: kijken naar de milieu-voetafdruk die medewerkers in het verkeer achterlaten.

Zonder administratieve klussen

BikeProject richt zich op werkgevers en werknemers: “Bedrijven willen graag dat hun medewerkers op de fiets naar de zaak komen, maar zitten niet te wachten op lastige administratieve klussen. Dat nemen wij hen helemaal uit handen. Werkgevers kunnen zich bij BikeProject aanmelden, waarbij zij gemakkelijk gebruikmaken van ons netwerk. Medewerkers kiezen vervolgens een (elektrische) fiets, gewoon bij hun eigen rijwielhandelaar.” Door deze keuzevrijheid wordt het ook aantrekkelijk voor zelfstandige fietsenzaken om zich gemakkelijk aan te sluiten bij BikeProject.

Samenwerking Stella en Friesland Lease

BikeProject is ontstaan uit een initiatief van Stella en Friesland Lease. Friesland Lease heeft jarenlange ervaring als leasebedrijf voor auto’s, maar ook voor fietsen. Waar het leasebedrijf maatwerk biedt en vele rijwielhandelaren kent, draagt BikeProject aan de samenwerking bij door het bieden van het gemakkelijk bruikbare portaal. Direct na de eerste gesprekken klopte het gevoel tussen beide partijen en maken zij het nu samen mogelijk om werknemers een ruim aanbod aan (elektrische) leasefietsen te bieden.

Vrijheid in fietsaanbod

BikeProject biedt voor medewerkers volledige vrijheid. Zij kunnen elk merk en type e-bike of gewone fiets uitkiezen. Dat kan online of bij een aangesloten fietsenmaker in de buurt. “En natuurlijk bij één van de ruim 40 Stella E-bike Testcenters in het hele land”, aldus Boxem.

Dit artikel is gesponsord door BikeProject.