350 standhouders en 700 merken op Velofollies

Komend weekend - van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari - vindt in het Belgische Kortrijk weer de beurs Velofollies plaats. Ruim 350 standhouders die twee keer zoveel fietsmerken vertegenwoordigen staan aan de start. Vorig jaar trok Velofollies bijna 41.000 bezoekers. Voor dit jaar zijn de verwachtingen wederom hooggespannen.

De ruim 350 standhouders vullen ook dit jaar weer een ruimte van maar liefst 40.000 vierkante meter. Alle topmerken presenteren er hun nieuwste modellen uit het brede fietsscala: racefietsen, MTB’s, e-bikes, speed pedelecs, cargobikes, maar ook accessoires, kleding, fietsreizen en diensten als verzekeringen en onderhoud.

Lees verder na de foto.

350 standhouders en 700 merken op Velofollies
De e-bike neemt ook op Velofollies een prominente plaats in.

Aerodynamische racefietsen en nieuwe hardtails

Traditioneel is Velofollies een sportieve beurs. Op het vlak van racefietsen is na de concentratie op het gewicht het zwaartepunt verlegd naar aerodynamica. Die aerodynamica beperkt zich echter niet tot de racefietsen. Zo hebben de meeste fabrikanten voor 2020 hun allround-fietsen ook een stuk gestroomlijnder gemaakt.
Ten aanzien van de MTB presenteren verschillende fabrikanten naast de nodige full-suspensions ook tal van nieuwe hardtails specifiek voor de Belgische en Nederlandse mountainbiker. Deze zijn geschikt voor de minder technische omlopen in de lage landen, een stuk lichter en vragen minder onderhoud.

Lees verder na het kader.

Vellofollies bezoeken

  • Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
  • Vrijdag 17 januari van 10.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur
  • Zondag 19 januari van 10.00 tot 18.00 uur
  • Entree aan de deur; 16 euro volwassenen, 11 euro kinderen (van 6 tot 12 jaar)
  • www.velofollies.be

Opkomst gravelbikes niet te stuiten

Gravelbikes zijn helemaal hip en populair bij een steeds grotere groep fietsliefhebbers. De allround fiets die het houdt tussen een race- en cyclocross-fiets, voorzien is van schijfremmen én bredere banden, zal prominent aanwezig zijn op de beursvloer. Verschillende fabrikanten tonen hun nieuwste modellen.
Opvallend is dat kleding en accessoires meebewegen met de trends op de fietsenmarkt. In de verschillende stands vinden we speciale schoenen voor E-bike rijders, specifiek schoeisel voor gravelrijders, een variërend aanbod E-bike helmen, waterdichte tassen in alle maten alsook tools om een reisfiets tot gravelbike om te vormen.

Lees verder na de foto.

350 standhouders en 700 merken op Velofollies
Tal van grote en kleinere merken zijn van de partij. Ze presenteren er hun nieuwtjes voor het seizoen 2020.

Uitgebreid testparkoers voor e-bikes

In België is inmiddels meer dan de helft van de verkochte fietsen in België een e-bike. Praktisch elk fietstype wordt inmiddels elektrisch ondersteund. Een groot deel van de evolutie van de e-bike is toe te schrijven aan de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren. Om beursbezoekers kennis te laten maken met de moderne e-bike, legt Velofollies – zoals elk jaar weer – een fietsparkoers aan. Dit jaar maakt ook een brug onderdeel uit van het parkoers, zodat beursbezoekers de ondersteuning op hellingen kunnen ervaren. Onderdeel van het e-bike-testparkoers is ook een behendigheidsparcours, waar starten en stoppen met een e-bike uitgebreid kunnen worden ervaren.

Lees verder na de foto.

350 standhouders en 700 merken op Velofollies
Het testparkoers is dit jaar uitgebreid met een helling en een behendigheidsparkoers.

Hoog bezoek: Wiggins en Cancellara

Velofollies heeft elk jaar tal van bekende (oud)profrenners te gast. Dit jaar is de flamboyante sir Bradley Wiggins van de partij; vrijdag 17 januari om 11.00 uur op het hoofdpodium van Velofollies wordt hij geïnterviewd. Present (zaterdag 18 januari om 14.00 uur op het hoofdpodium) is ook meervoudig Ronde van Vlaanderen- en Parijs-Roubaix-winnaar Fabian Cancellara. Verwacht worden verder Jelle Wallays, bondscoach Rik Verbrugghe en de voormalige Ronde van Vlaanderen-winnaars Roger Decock, Eric Leman, Eric Vanderaerden, Johan Museeuw en Stijn Devolder.

Lees verder na de foto.

350 standhouders en 700 merken op Velofollies
Vorig jaar was Greg van Avermaet één van de prominente renners op Velofollies. Dit jaar maken Fabian Cancellara en Bradley Wiggins hun opwachting.

Workshops over fietsmaat, zadelklachten en trainen

Tijdens Velofollies worden ook diverse workshops georganiseerd. Topics als trainen op rollen, het bepalen van de correcte fietsmaat voor het aankopen van een nieuwe fiets, het voorkomen van zadelklachten, trainen bij tijdsgebrek en de juiste voeding voor de juiste uitdaging komen aan bod. Bezoekers kunnen zichzelf 3D laten opmeten; ideaal om je fiets- en kledingmaat te bepalen, zonder steevast te moeten passen en testen.

Lees verder na de foto.

350 standhouders en 700 merken op Velofollies
Traditioneel is Velofollies een beurs die door de sportieve fietser bijzonder wordt gewaardeerd.

Proef alvast de sfeer van Velofollies

Velofollies wordt ook dit jaar helemaal aan het begin van het seizoen gehouden; van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari. Alvast de sfeer proeven van deze beurs die is doorspekt met Belgische gezelligheid? Bekijk dan de video hieronder.