E-scooters voor sharing

E-scooters voor sharing

Sharing is hot. In veel grote steden kom je al (elektrische) deelscooters tegen. Er zijn intussen enkele duizenden elektrische scooters van emco in gebruik bij sharingbedrijven over de hele wereld - met een nog steeds stijgende trend. Locatiegebonden of free-floating scooters: de emco NOVA-sharing is de ideale sharingscooter.

Bij locatiegebonden sharing zijn scooters beschikbaar op een of meer locaties in stad of regio. Net als bij klassieke autoverhuurbedrijven kunnen reserveringen worden gemaakt via de app, online of telefonisch. Als aanbieder behoudt u de volledige controle over de deelscooters. U kunt de staat van de elektrische scooter na elke huurperiode controleren en zo nodig klein onderhoud plegen.

De elektrische scooters kunnen direct ter plaatse worden opgeladen of de dubbele lithium-ion accu kan worden verwisseld. Zo is een scooter, als de robuuste NOVA sharing-scooter met 3000 Watt motor direct weer klaar voor een nieuwe verhuur. Het is niet nodig om bijvoorbeeld leeg gereden scooters op te halen. Met een app op de smartphone kunnen rijtijden of -afstanden worden geregistreerd voor nauwkeurige facturering per minuut of per kilometer.

Free-floating sharing

Bij free-floating sharing zijn er vastgestelde stadsdelen waarbinnen de elektrische scooters flexibel gebruikt en weer geparkeerd kunnen worden. Yego in Barcelona, Stella in Stuttgart zijn zo maar een paar voorbeelden van deze succesformule. Een app laat zien waar vrije elektrische scooters beschikbaar zijn. De app dient ook om de scooters te activeren en de helmboxen te ontsluiten en om de rijtijden en afstanden te registreren.

Ook hier is de NOVA sharing-scooter het meest gebruikte model. In bijvoorbeeld Barcelona kom je de mintgroene NOVA’s overal tegen. Bij deze vorm van sharing zie je een hoge acceptatiegraad, omdat scooters overal beschikbaar zijn, waar de gebruikers natuurlijk alleen maar blij mee zijn. Als aanbieder heeft u altijd overzicht waar de elektrische scooters staan geparkeerd en welke accu’s omgewisseld moeten worden.

Drie componenten

De indrukwekkende prestaties van de e-scooters voor de sharingconcepten zijn te danken aan het perfecte samenspel van de drie belangrijkste componenten: accu- met accumanagementsysteem, controller en motor. De innovatieve emco technologieën zorgen voor een hoge efficiëntie, krachtige rijprestaties en lange actieradius. Alle componenten zijn volledig engineered by emco. Daarnaast staat de haast vanzelfsprekende Duitse kwaliteit altijd garant voor degelijkheid en betrouwbaarheid.

Service

Voor zowel locatiegebonden-  als freefloating sharing biedt emco verschillende concepten aan over hoe aanbieders hun vloot effectief kunnen inrichten en inzetten. Als full-service partner begeleidt het bedrijf vanaf het begin door de individuele processen en zal u ook na afloop van dit traject blijven ondersteunen.

Dit artikel is gesponsord door emco.