Batterytester test grote merken op één apparaat

Batterytester test grote merken op één apparaat

De Batterytester is de enige e-bike-accutester die onder andere grote merken als Bosch, Yamaha en Shimano op één apparaat kan testen. John Dekker vertelt.

"Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe adapters en kabels zodat zo veel mogelijk e-bikeaccumerken en types getest kunnen worden. Het is voor een rijwielhandelaar vanzelfsprekend belangrijk te investeren in een accutester van een bedrijf dat voortdurend inzet op ontwikkeling. Recent hebben wij bijvoorbeeld een kabel voor de ION PMU geïntroduceerd. Wij waren reeds de meest universele en meest gebruiksvriendelijke accutester en zullen deze voorsprong behouden”, zegt John Dekker van Batterytester.

“De accu is en zal de komende jaren – misschien wel decennia – het meest kritische onderdeel van een elektrische fiets blijven”, aldus John Dekker.

“Bedrijven die fietsverzekeringen aanbieden en producenten van elektrische fietsen geven nu garantie op abnormaal capaciteitsverlies van een e-bikeaccu. De enige betrouwbare manier om de capaciteit vast te stellen is gebruik van een Batterytester. Wij werken nu ook samen met producenten en verzekeringsmaatschappijen in binnen- en buitenland. Onze ervaring is dat een consument het voorgelegde testrapport van een e-bikeaccu – met daarin de beschikbare capaciteit als percentage – accepteert. Discussies met klanten blijven achterwege! Daarmee is de Batterytester een soort ‘rijdende rechter’. De tester velt immers een onafhankelijk oordeel over de capaciteit van de betreffende accu.”

Nieuw: SMART Adapter voor Shimano STEPS

Sinds kort is het ook mogelijk met de Batterytester accu’s van Shimano STEPS te testen. “Anderhalf jaar lang hebben we aan een oplossing gewerkt en eindelijk is deze nu voorhanden: de Shimano Steps SMART Adapter. Tweewielerzaken die al een Batterytester hebben aangeschaft kunnen alsnog voor deze adapter kiezen en op die manier ook profiteren”, aldus Dekker.

“Voor ons is de toevoeging van de SMART Adapter heel belangrijk, want Shimano is een wereldmerk en de Batterytester wordt inmiddels al in 28 landen gebruikt.”

Terugverdienmodel

“De investering in een Batterytester is eenvoudig terug te verdienen. Alleen al door het vragen van een vergoeding voor het testen. Echter, een professionele tweewielerzaak die zich bezighoudt met elektrische fietsen en service hoog in het vaandel heeft, kan niet meer zonder een Batterytester.”

Dit artikel is gesponsord door Batterytester.