Middenmotor van Comp Drives op weg naar Europese markt

Het Tsjechische bedrijf Comp Drives, dat C17/C18-middenmotoren met de intelligente schakeltechnologie GSGI produceert, trekt samen op met Apache Bicycles. In het modeljaar 2019 distribueert Apache zijn e-bikes met de C18-motor en slimme GSGI-schakeltechnologie op de Tsjechische, Slowaakse en Poolse markt. Het bedrijf heeft al een sterke positie op zijn thuismarkt en wordt ook buiten de landsgrenzen steeds bekender.

De bestaande range motoren van Comp Drives bestaat uit de stille C17 en de sportieve, lichtgewicht C18. Beide middenmotoren leveren uitstekende prestaties. Comp Drives nam drie jaar de tijd om de motoren te ontwikkelen en uitvoerig te testen.

GSGI-systeem

De motoren worden geleverd met het gearsensor.com GSGI-systeem. Dat biedt oplossingen voor problemen bij onder meer het mechanisch schakelen op e-bikes met middenmotoren. Met GSGI gaat het schakelen soepeler en wordt de slijtage van tandwielen beperkt. Daarnaast biedt het systeem informatie over de schakelpositie. Op het display of via de app (iOs en Android) krijgt de fietser aanbevelingen als het tijd wordt om te schakelen.

Succesvol in 2017 en 2018

Comp Drives laat zich regelmatig zien op Eurobike. In 2017 introduceerde het bedrijf zijn middenmotoren in Friedrichshafen. Het jonge bedrijf vierde successen in zowel 2017 als 2018. Twee bedrijven, TOTEM en Achilles, besloten om voor het modeljaar 2018 sommige van hun e-bikes uit te rusten met de C17 motor met intelligente GSGI-schakeltechnologie. Beide merken oogstten veel lof op de Tsjechische markt.

Internationale distributie

In 2018 introduceerde Comp Drives meer innovaties en projecten in Friedrichshafen. Dat alles resulteerde in nog meer aandacht van diverse merken in Tsjechië. Ook e-bikemerken uit landen als Slovenië, Noorwegen, Polen, Slowakije en de Verenigde Staten klopten aan met interesse.

Samenwerking met Apache

In het voorjaar van 2018 sloegen Comp Drives en Apache Bicycles de handen ineen. Dat heeft ertoe geleid dat Apache Bicycles in het modeljaar 2019 de C18 motor met slimme GSGI-schakeltechnologie gebruikt op fietsen voor de Tsjechische, Slowaakse en Poolse markt. Een range van zeven e-bikes is ermee uitgerust. Apache Bicycles is een gerenommeerde partij in Centraal-Europa. Als OEM-fabrikant produceert Apache e-bikes met Comp Drives motoren voor verschillende merken.

Wat zijn Comp Drives-motoren?

De twee Comp Drives-middenmotoren C17 (3,8 kilogram) en C18 (3,0 kilogram) zijn geschikt voor elk type e-bike. Beide leveren veel kracht (80 Nm) en doen geruisloos hun werk. GSGI is een wezenlijk onderdeel van het systeem. Het neemt bij het schakelen een fractie van een seconde het motorvermogen weg, waardoor er minder spanning op de ketting komt. Daardoor schakelt het systeem soepel en comfortabel.

De twee displays S18 en RM1 zijn voorzien van bluetooth en kunnen verbonden worden met iOS- en Android-apps. De nieuwe C19-motor zal op Eurobike 2019 geïntroduceerd worden. Passend bij de trend van sportieve e-bikes zal de C19 compact en licht van gewicht zijn. De motor wordt geïntegreerd in het frame en de achtervork is korter. Alle aandrijfsystemen zijn volledig compatibel, inclusief het dubbele kettingwiel.

Technische specificaties van de C19

  • Kettinglijn van 44 millimeter (voor elektrische wegfietsen)
  • Q-waarde tussen de 160 en 186 millimeter
  • Optimaliseert het mechanisch schakelen
  • Vermindert de mechanische weerstand (bij hogere snelheden)

Dit artikel is gesponsord door Comp Drives