SKS Germany maakt dealers sterker met 'made in Germany' fietsaccessoires

SKS Germany maakt dealers sterker met 'made in Germany' fietsaccessoires
Frederik Reichert: "Allemaal producten die kwaliteit en innovatie combineren."

SKS Germany heeft  in vijf jaar tijd een sterke relatie met retailers opgebouwd. Het merk in hoogwaardige fietsaccessoires koos er in 2013 voor om direct aan dealers te gaan leveren. Er zijn nu meer dan twaalfhonderd dealers ingeschreven en de omzet plust jaarlijks. "Zij zijn onze primaire businesspartners. En steeds meer dealers ontdekken dat zij met onze producten gemakkelijk kunnen scoren", zegt exportmanager Frederik Reichert.

SKS Germany ontwerpt, construeert en produceert fietsaccessoires voor alle soorten fietsen, waaronder allroad, road en mountainbikes. Het assortiment omvat hoogwaardige pompen, spatborden, compacte fietsgereedschappen, kettingkasten, bike bags, bidonhouders en bidons en een lijn fietsverzorgingsproducten. De producten zijn afgestemd op de meest veeleisende fietsers en zorgen voor onbezorgd fietsplezier. De kwaliteit is gezekerd met een fabrieksgarantie van vijf jaar.

Duitse degelijkheid

In 2021 bestaat SKS Germany honderd jaar. Vandaag de dag is het bedrijf een bekend en vooral sterk A-merk met een mooie reputatie. Kenmerkend is de hoge kwaliteit: alle producten zijn ‘made in Germany’. “Het is de Duitse degelijkheid die als een rode draad door al onze producten loopt. Hét boegbeeld voor die reputatie is de vader van alle vloerpompen: de SKS Rennkompressor die al meer dan vijftig jaar op de markt is en nog vrijwel ongewijzigd wordt geleverd. Het is een pomp voor het leven!”, zegt Frederik Reichert.

Groeien door te innoveren

Waar het vroeger vooral fietspompen waren, vinden we nu onder de bestsellers veel verschillende producten. Het bedrijf komt steeds weer met vernieuwingen die het fietsplezier en -gemak vergroten. Reichert: “We zijn anno 2018 zeer sterk innovatie gedreven.” Dat blijkt wel uit de lanceringen van onder meer de RIDEAIR (een navulbaar luchtpatroon), de MonkeyLink (spatborden en verlichting met magneetbevestiging) en de AIRSTEP (een unieke voetpomp die ‘het nieuwe pompen’ inluidt). “En vanaf maart 2019 leveren we COMPIT, een smartphonehouder met inductielader en NFC-chip, waarmee je mobiel een virtuele cockpit wordt. Het zijn allemaal producten die kwaliteit en innovatie combineren. Dat zien wij als een belangrijke voorwaarde voor verdere groei.”

Mooie omzetkansen

Alle producten worden direct geleverd aan het eigen dealernet. “Ons bedrijf biedt de fietsvakhandel mooie omzetkansen. Dat is geen loze kreet, we hebben echt wat te bieden. Wij gaan met dealers om de tafel en stellen vast welke SKS-producten goed in het assortiment passen. We dringen niets op. Dealers kunnen kiezen uit verschillende gratis winkeldisplays en ontvangen diverse promotiematerialen. Zo bouwen we samen aan een gezonde extra omzet, ook op de langere termijn. Dát is de SKS-manier van zakendoen.”

Waarom dealers voor SKS Germany kiezen:

 • Premium kwaliteit: ‘Made in Germany’
 • Track record van bijna honderd jaar
 • Sterk innovatie gedreven
 • Breed productassortiment
 • Exclusieve producten voor SKS-dealers
 • Alle producten met vijf jaar fabrieksgarantie
 • Concurrerend geprijsd: vergelijk gerust
 • Aantrekkelijke en stabiele dealermarges
 • Altijd een sell-back mogelijkheid
 • Online bestellen via sks-ordercenter.com met 3 procent extra korting
 • Franco levering, al vanaf 75 euro ordergrootte
 • Gratis winkeldisplays en promotiematerialen
 • Vaste accountmanager

Dit artikel is gesponsord door www.sks-germany.com