Broekhuis neemt ook winkels Belga over

Broekhuis neemt ook winkels Belga over

Autodealer-bedrijf Broekhuis zet na de overname van Kroone Liefting in Limmen de volgende stap in de fietsenbranche: het bedrijf neemt Belga Fietsen in Groningen over.

De overname past in de strategie van het 90-jarige dealerbedrijf Broekhuis – 67 vestigingen, 19 automerken, 6 bedrijfswagenmerken, lease, autoverhuur, schadeherstel – om een breed mobiliteitsaanbod te realiseren, waarbij het de ambitie is om verder te groeien in de fietsenbranche.

Belga, familiebedrijf met 40 jaar traditie

De overname van Belga Fietsen omvat de megastore in Groningen en de high-end race- & mountainbike-speciaalzaak in Harkstede. Belga zetelt al meer dan 40 jaar in Groningen. Het familiebedrijf is met ruim 4.000 m2 aan winkel- en magazijnruimte de grootste fietsspecialist van Noord-Nederland. Het assortiment omvat elektrische fietsen, speed pedelecs, stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen, kinderfietsen en bakfietsen. Belga verkoopt behalve via de winkel ook via het internet.

In de beide vestigingen van Belga werken zo’n 50 mensen. Bij het eind vorig jaar overgenomen Kroone Liefting in het Noord-Hollandse Limmen werken zo’n 40 mensen.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler