nieuws

Nieuwe SRAM 12-speed groep bij Juncker Bike Parts

Winkel 457

SRAM lanceert een nieuwe 12-speed groep; de Red eTap AXS. De nieuwe groep is nu leverbaar bij Juncker Bike Parts. Binnenkort volgt een MTB-versie, in de vorm van de Eagle AXS.

Nieuwe SRAM 12-speed groep bij Juncker Bike Parts

De nieuwe Red eTap AXS 12-speed groep van SRAM is volgens Juncker Bike Parts ‘stiller, preciezer en soepeler dan de SRAM Red eTap’.

Betere tandwielverhouding

SRAM heeft de nieuwe groep voorzien van een verbeterde tandwielverhouding. “Die zorgt voor een groter bereik, soepeler en nauwkeuriger schakelen en automatische aanpassingen voor een beter rendement”, zegt Juncker.

Kettingbladen uit 1 stuk

SRAM lanceert een nieuwe 12-speed groep; de Red eTap AXS. De nieuwe groep is nu leverbaar bij Juncker Bike Parts. Binnenkort volgt een MTB-versie, in de vorm van de Eagle AXS.

De nieuwe Red eTap AXS 12-speed groep van SRAM is volgens Juncker Bike Parts stiller, preciezer en soepeler dan de SRAM Red eTap.

Bijzonder bij deze groep is dat bij de dubbel de kettingbladen uit 1 stuk aluminium zijn vervaardigd. “Dit zorgt voor meer stijfheid, een lager gewicht en beter en nauwkeurig schakelvermogen”, aldus Juncker. Optioneel is de geïntegreerde Quarq powermeter die het vermogen zowel links als rechts meet.

Orbit demper optimaliseert kettingspanning

De zogeheten Orbit demper zorgt voor de juiste kettingspanning waarmee het schakelen op ruig terrein of in een sprint altijd soepel verloopt. De vloeistof in de demper zorgt ervoor dat de kettingspanning altijd optimaal is. Het Orbit-systeem is toepasbaar voor AXS 1x en 2x aandrijving.

De ketting is een zogeheten flat top. Dit ontwerp beperkt het geluidsniveau en zorgt voor nauwkeurig schakelgedrag.

Personaliseren met app

De eTap-techniek is draadloos. Nieuw bij de AXS-technologie is de speciaal ontwikkelde app. Met deze app kun je de componenten personaliseren zodat de fiets precies is afgesteld op de gebruiker. Daarnaast kun je op de app de prestaties analyseren en geeft het aan wanneer de fiets weer onderhouden moet worden.

Eerste dealers

Van Herwerden Voorburg is 1 van de eerste dealers die de nieuwe groepset in ontvangst namen.

Plieger uit Meerkerk, Rijwielpaleis Bilthoven, Van Herwerden Voorburg en Piet de Wit uit Wormer waren de eerste dealers die de groep overhandigd kregen van hun accountmanager.

Reageer op dit artikel