nieuws

VWE: verkoopstatistieken schieten alle kanten op

Winkel 345

VWE: verkoopstatistieken schieten alle kanten op
Een unieke top-3 bij de bromfiets nieuwverkopen: Dutch ID vóór Piaggio en SYM bij de bromfietsen. Bij de snorfietsen is het: Piaggio, ruim voor SYM en BTC. Foto Optima Cycles

Na het tumult over de invoering van de Euro 4 milieunormen en bijbehorende typegoedkeuringen eind vorig jaar lag het voor de hand dat de cijfers van de maand januari er nogal bijzonder uit zouden gaan zien. Kennelijk schiet het zodanig alle kanten op dat VWE deze keer afzag van letterlijk grafieken en het bij de cijfers hield.

Het is nauwelijks verrassend dat de maand januari na alle ‘speciale’ VWE registraties vóór de jaarwisseling een fikse terugval oplevert. Om precies te zijn minus 10,8 procent bij de bromfietsen en 36,8 procent bij de snorfietsen.

VWE januari: 40 procent elektrisch

Zo’n 40 procent van de bromfietsen staat te boek als elektrisch en dat heeft alles te maken met Dutch ID, dat met maar liefst 250 stuks op de lijst staat en daarmee trouwens in een sprong nummer een van de markt is. Of liever gezegd was, want het betreft een verlate ‘groepsregistratie’ van speed e-bikes. Vanuit Optima Cycles werd bevestigd dat er in januari veel fietsen op eigen voorraad geregistreerd omdat de typegoedkeuring verliep. De nieuwe typegoedkeuring is uiteraard aangevraagd.

Unieke top 3 bromfietsstatistieken

Dat alles levert een unieke top-3 op: Dutch ID vóór Piaggio en SYM bij de bromfietsen. Bij de snorfietsen is het: Piaggio, ruim voor SYM en BTC.

Reageer op dit artikel