Webinars

Blik op de Toekomst

In het webinar “Blik op de Toekomst’ van Tweewieler ism met OOMT delen ondernemers en experts uit de branche hun ervaring met hun personeelsbeleid. Hoe hebben zij de toekomst van hun bedrijf in kaart gebracht? Welke keuzes hebben zij gemaakt en hoe werken zij samen met hun team om gestelde doelen te bereiken?
Blik op de Toekomst

Aan het werk met je leerling!

Een leerling in je fietsenzaak is een toevoeging! De leerling leert het vak van jou, maar jij leert ook van hem of haar. Over nieuwe technieken bijvoorbeeld. Maar hij of zij helpt je ook op weg met zijn of haar online skills. Veelgehoorde redenen om geen leerling aan te nemen zijn: ‘Ik heb er nu geen tijd voor', of 'Ik ben geen erkend leerbedrijf' en 'Een eerstejaars is niet gelijk inzetbaar, want zijn kennisniveau is nog te laag.'

In het webinar dat Tweewieler organiseert samen met OOMT en onze zustertitel AMT hoor je dat er voor al die redenen om het niet te doen een oplossing is! Ondernemers en experts uit de branche vertellen wat de meerwaarde is van een leerling. Voor je bedrijf én voor de branche. Hoe haal je meer uit je leerling? Hoe kan je ze begeleiden en wat levert een leerling je bedrijf op?

Aan het werk met je leerling!

Het (functionerings)gesprek beter, makkelijker én leuker!

Met elkaar in gesprek gaan: veel leidinggevenden willen wel, maar het kost veel tijd en energie terwijl de werkplaats vol staat. En wat levert het eigenlijk op? Sommigen vinden het bovendien lastig om een (functionerings)gesprek te voeren. Niet gek dat ze er soms voor kiezen om het helemaal niet te doen. Hoe maak je gesprekken en overleggen op de werkvloer leuker, makkelijker en beter?

Het webinar i.s.m. OOMT biedt jou concrete tools om een goed gesprek met elkaar te voeren. Daarnaast vertellen experts hoe je die tools kan toepassen, geven je tips en hoor je van leidinggevenden uit de branche hoe zij hun gesprekken verbeterd hebben. En welke resultaat dat heeft opgeleverd. Op naar een goed gesprek!

Het (functionerings)gesprek beter, makkelijker én leuker!

Leren van de expert: is fietsaccurevisie een verstandig alternatief?

In dit webinar duikt specialist Hannes de Jong van Heskon in het hoe, wat en waarom van fietsaccurevisie. Na een gedegen uitleg over de fietsaccu en de werking ervan laat hij je zien wat revisie is, welke factoren de kwaliteit van een revisie bepalen, hoe een gereviseerde accu wordt getest en welke eisen gelden ten aanzien van veiligheid en vervoer. Leer van deze expert, doe je voordeel met de opgedane kennis en bepaal of revisie ook voor jou een interessant alternatief is.
Leren van de expert: is fietsaccurevisie een verstandig alternatief?

Webinar #6 Focus op veilig werken: het corona-protocol & inspectie SZW-controle

Veilig werken in coronatijd is een hot item. Branchebreed is het corona-protocol opgesteld voor mobiliteitsbedrijven. Dat zijn geen vrijblijvende tips, maar maatwerkafspraken die gelden voor alle bedrijven in de branche. Wist je bijvoorbeeld dat ieder bedrijf een corona-verantwoordelijke moet aanstellen? Dat je als collega’s onderling ook op anderhalve meter afstand moet blijven werken? En dat je klanten niet onbeperkt over de vloer mogen komen? Gelukkig vind je in het protocol niet alleen regels, maar ook oplossingen en tips over hoe je die regels kan toepassen binnen jouw bedrijf.
Webinar #6 Focus op veilig werken: het corona-protocol & inspectie SZW-controle

Webinar #5 Coachen op afstand

We leven in een onwerkelijke tijd, waarin persoonlijk contact moet worden vermeden. Maar als werkgever heb je wel vragen over bijvoorbeeld je leiderschap in crisistijd, de sfeer binnen het team of lastige kwesties. En als medewerker wil je wellicht meer weten over hoe je plezier in het werk kunt houden en jezelf kunt blijven ontwikkelen. Zéker nu zijn de coaches van OOMT er voor jou! Met ‘Coachen op afstand’: één-op-één ondersteuning via de computer of telefoon bij vraagstukken waar jij nu mee zit of gewoon antwoord op wilt.
Webinar #5 Coachen op afstand