video

VIDEO: Het logistieke proces bij Kruitbosch Cycle Universe

Retailing

Als tweewielerspecialist bestelt u regelmatig fietsen, onderdelen of accessoires bij uw leveranciers. Dankzij geautomatiseerde bestelsystemen is dat voor u een fluitje van een cent. Maar zodra u op ‘bestellen’ klikt, zet u een heel logistiek proces in gang, dat ervoor moet zorgen dat het bestelde onderdeel op tijd bij u bezorgd wordt. Kruitbosch Cycle Universe brengt in deze video fraai in beeld hoe dat logistieke proces, van bestellen tot bezorgen, eruit ziet.

VIDEO: Het logistieke proces bij Kruitbosch Cycle Universe

Het logistieke proces van Kruitbosch Cycle Universe heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een grote verandering ondergaan. Het doel van deze update is om het proces te versnellen en nauwkeuriger te maken. De veranderingen zitten met name in het automatiseren van het verzendklaar maken van de orders en in het toepassen van voicepicking, waardoor de orders in een rap tempo en met een zeer klein foutpercentage ‘gepicked’ kunnen worden.

Door de uitbreiding van het assortiment ontstond bij Kruitbosch Cycle Universe de behoefte om de beschikbare ruimte van het magazijn beter te benutten. Het nieuwe systeem zorgt hiervoor. Martin Kruitbosch, manager inkoop & logistiek, vertelt: “Deze oplossing heeft ons veel gebracht. We hebben op deze manier meer ruimte beschikbaar voor opslag van goederen, werken efficiënter en maken nog minder fouten.”

Video

Reageer op dit artikel