nieuws

Fietsenwinkel.nl wint Dutch BI & Data Science Award 2017

Retailing 934

Fietsenwinkel.nl wint Dutch BI & Data Science Award 2017

Fietsenwinkel.nl, van International Bike Group, heeft de Dutch BI & Data Science Award 2017 gewonnen. Het is daarmee uitgeroepen tot ‘slimste organisatie van Nederland.’

Fietsenwinkel.nl won de award tijdens het congres ‘Intelligence at the speed of Business’, op 7 december in Nieuwegein. De Dutch BI & Data Science Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer KPN Mobiel, Ahold en Coolblue.

De jury oordeelde dat ‘het tot de verbeelding spreekt hoe een jong team door intelligent gebruik van data een klassieke bedrijfstak verandert. International Bike Group laat met Fietsenwinkel.nl zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche en heel snel kunt groeien.’

Ook scoort de online fietsenwinkel punten met hoe alle bedrijfsprocessen in kaart worden gebracht en worden gemonitord met Business Intelligence (BI). “Er is een overzichtelijk aantal scherpzinnige KPI’s geformuleerd die aangeven of de business goed draait. KPI’s die via feedback-mechanismen ook automatisch stuurbeslissingen genereren of voorstellen”, aldus de jury.

Fietsenwinkel.nl wint ook publieksprijs

De publieksprijs van de Dutch BI & Data Science Award 2017 ging ook naar Fietsenwinkel.nl. De winnaar werd gekozen uit drie finalisten via een online poll en een stemming onder de bezoekers van het congres. In totaal werden ruim 4,200 stemmen uitgebracht.

De Dutch BI & Data Science Award is een initiatief van de Passionned Group De prijs is bedoeld als een erkenning voor organisaties die hun informatiehuishouding op een een innovatieve, slimme en opvallende manier hebben ingericht. De winnaar mag zich de ‘Slimste organisatie van Nederland’ noemen.

Reageer op dit artikel