nieuws

e-Bike Businessday over subsidies

Retailing 711

e-Bike Businessday over subsidies
Op de e-Bike Businessday kan men alles te weten komen over de € 1.500,- subsidie op het leasen van e-bikes in Utrecht. Foto Fietsleasen.com

Fietsleasen.com organiseert op 13 oktober in samenwerking met fietsenwinkel JUIZZ en Gemeente Utrecht de e-BikeBusinessday. Op deze dag kunnen bedrijven meer te weten komen over de subsidieregeling van Gemeente Utrecht voor een lease e-bike.

Geïnteresseerden kunnen een proefrit maken en kennismaken met de collectie van e-bikes, speed-pedelecs en elektrische bakfietsen.

Laatste jaar subsidieregeling


Voor Gemeente Utrecht is de luchtkwaliteit prioriteit. Desalniettemin is 2016 voorlopig het laatste jaar dat er subsidie aangevraagd kan worden voor een lease e-bike. Tot het einde van dit jaar ligt er tot  € 1.500,- per fiets klaar voor bedrijven die een e-bike leasen.

Luchtkwaliteit stad verbeteren

Sophie Gunnink, projectmanager bij Gemeente Utrecht en verantwoordelijk voor de subsidie: “Wij vinden het erg belangrijk dat de luchtkwaliteit in de stad verbetert. De elektrische lease (bak)fiets biedt een perfect alternatief voor bijvoorbeeld de bestelbus. Deze is beter voor het milieu en bovendien zijn de bezorgtijden sneller. Nu maakt de e-bike subsidieregeling het financieel ook nog eens heel aantrekkelijk!”

De trend van 2016: een e-bike leasen

Een e-bike leasen is de mobiliteitstrend van dit jaar. Steeds meer mensen willen betalen voor gebruik in plaats van betalen voor bezit. Kijk naar groeiende organisaties als Airbnb en Greenwheels. Veel mensen vinden het belangrijk hun CO2 footprint te verkleinen en laten vaker de auto staan.

Bedrijfsleven laten kennismaken

Jochem Karstanje, New Business Manager van Fietsleasen.com: “We helpen Gemeente Utrecht aan schone lucht en het behalen van milieudoelstellingen. Dit doen we door het bedrijfsleven in contact te brengen met de trend om elektrische (bak)fietsen te leasen. De subsidie van € 1.500,- scheelt al snel de helft van het leasebedrag. Eigenlijk ben je gek als je nog voor de bestelwagen kiest.”

Aanmelden e-Bike Businessday

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor dit event.

Reageer op dit artikel