nieuws

Overname Kettler fietsfabriek door ZEG goedgekeurd door autoriteiten

Retailing

Overname Kettler fietsfabriek door ZEG goedgekeurd door autoriteiten
De overname van de afdeling fietsen van Kettler door ZEG is rond. Foto Bike Europe

De schuldeisers van Kettler en de Duitse mededingingsautoriteiten hebben officieel ingestemd met de overname van de afdeling fietsen van Kettler door ZEG. Hiermee wordt ZEG naast retailorganisatie ook fietsfabrikant.

Half november kondigden ZEG en Heinz-Kettler GmbH & Co. aan dat ZEG van plan was de fietsdivisie van Kettler over te nemen, met inbegrip van de fabriek in het Duitse plaatsje Hanweiler. Deze overname maakt onderdeel uit van een financiële reorganisatie binnen Kettler en was daarmee onderworpen aan de goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteiten, evenals de schuldeisers van Kettler.

Uitbreiding activiteiten

Met de goedkeuring breidt ZEG breidt zijn activiteiten uit van alleen toeleverancier aan dealers naar de productie van fietsen in de fabriek in Hanweiler, de eerste productielocatie van de Duitse retailorganisatie.

ZEG dochteronderneming

Om de productie, verkoop en distributie te regelen stichtte ZEG een nieuwe dochteronderneming genaamd Kettler Alu-Rad GmbH. De ongeveer 80 medewerkers van de fabriek in Hanweiler behouden hun baan.

Reageer op dit artikel