nieuws

Fietsverkoopplus bij Bike Totaal zet zich niet voort

Retailing

Fietsverkoopplus bij Bike Totaal zet zich niet voort
Week 48 was goed voor een omzet verkoop nieuwe fietsen die met 21,6% daalde. De verkoop van tweedehands fietsen liet juist een positieve uitschieter zien met 15%.

Na twee weken die een plus in de verkoop nieuwe fietsen lieten zien, is week 48 helaas een domper. Binnen de gemiddelde omzetscore van de bij Bike Totaal aangesloten winkels beleefde de verkoop nieuwe fietsen een forse dip terwijl tweedehands juist een forse plus liet zien.

Week 48 – 25 tot en met 30 november – was een week met een zeer wisselend weerbeeld. Het was de eerste dagen van de week fris met een spoortje zon terwijl later in de week de bewolking overheerste met wat regen. Geen geweldige condities qua verkoop dus. Het resulteerde in een omzet verkoop nieuwe fietsen die met 21,6% daalde. De verkoop van tweedehands fietsen liet juist een positieve uitschieter zien met 15%.

Andere productgroepen

Wat de andere productgroepen betreft die Bike Totaal binnen haar Monitorgroep qua omzetprestaties meet, daarbij laat arbeidsloon werkplaats een behoorlijk plus zien. Die steeg met 6,2% vergeleken met dezelfde week vorig jaar terwijl cumulatief de werkplaats een plus scoort van bijna 5%.
De kledingverkoop evenals onderdelen en accessoires deden het matig. Kleding zelfs zeer matig met een min van 9% terwijl cumulatief kleding met 12,4% achterloopt op vorig jaar. Onderdelen en accessoires scoorden vrij stabiel vergeleken met week 48 in 2012. Tot en met week 48 ligt de gemiddelde omzetscore van de bij Bike Totaal aangesloten winkels 3,8% achter ten opzichte van dezelfde week in 2012.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van € 800.000,-.

Omzet ’13

week 48
Omzet ’13

t/m week 48
Fietsen (Monitorgroep 76 filialen)
Verkoop fietsen -21,6% -7,0%
Verkoop 2e hands fietsen +15,0% +14,9%
Onderdelen & accessoires -0,5% -1,9%
Kleding -9,3% -12,4%
Arbeidsloon werkplaats +6,2% +4,7%
Totaal -11,5% -3,8%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel