nieuws

FietsNED doet service voor Fietsenwinkel.nl

Retailing

FietsNED doet service voor Fietsenwinkel.nl
De nieuwe FietsNED-bus inclusief nieuwe belettering met iconen in plaats van tekst. FietsNED presenteert deze bus op de FietsVAK.

FietsNED, de formuleorganisatie voor mobiele fietsreparatie, gaat de garantieafhandeling en service doen voor de webwinkels die tot International Bike Group (IBG) horen, onder meer Fietsenwinkel.nl. Onder IBG valt ook de winkelformule Hans Struijk Fietsen.

Martin Leemans van FietsNED ziet dit als een mooie uitbreiding van het portfolio, waartoe contractpartners en opdrachtgevers behoren als Mifa, Forenses (fietsleverancier GWB en zorgsector), NS, DHL, Vrachtfiets, Molenaar en ANWB. Leemans: “Het gaat uitsluitend om onderhoud en garantieafhandeling ‘aan huis’ voor fietsen die consumenten online hebben gekocht bij Fietsenwinkel.nl en Bikemotion.nl. Voor FietsNED-ondernemers is dit een mooie aanvulling, het gaat om betaald servicewerk, en het betekent klantencontact.”

Concurrentie voor de FietsNED-ondernemers met een eigen fysieke winkel is dit niet, volgens Leemans. “Deze klantgroep zal naar verwachting altijd via internet blijven kopen, vanwege het gemak en/of omdat ze per se de laagste prijs willen. Daar verliezen de fysieke tweewielerwinkels geen omzet aan, niet meer dan nu het geval is tenminste.”

‘Allerbeste serviceverlening’
De in Amsterdam gesitueerde International Bike Group is een bedrijf in fietsretail dat is gestart door Bastiaan Hagenouw en Timon Rutten. Hiertoe behoren de grootste Nederlandse webwinkels voor fietsen, zoals www.fietsenwinkel.nl en Bikemotion.nl. Ook Hans Struijk Fietsen is onderdeel van IBG.

Hagenouw: “Wij hebben de samenwerking met FietsNED gezocht omdat wij de allerbeste service voor online verkochte fietsen willen. Wij willen onze online klanten een integraal servicepakket bieden. FietsNED is een hele sterke speler op dit gebied, en deze stap past uitstekend binnen de strategie van Fietsenwinkel.nl. Dit is een eerste stap, we zijn met meer online georiënteerde projecten bezig.”

FietsNED staat op de FietsVAK, standnummer 08.120.

Reageer op dit artikel