nieuws

Jaarboek Detailhandel 2011 verschenen

Retailing

Jaarboek Detailhandel 2011 verschenen

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft het Jaarboek Detailhandel 2011 uitgebracht. Het Jaarboek Detailhandel is uitgegroeid tot het meest complete naslagwerk over de Nederlandse detailhandel en geeft behalve een totaaloverzicht van de sector inzicht in de ambulante handel, de verkoop via internet en de kerncijfers van bijna 50 afzonderlijke branches; van omzetcijfers en aantallen winkels tot exploitatieoverzichten en consumentenbestedingen.

DEN HAAG – Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft het Jaarboek Detailhandel 2011 uitgebracht. Het Jaarboek Detailhandel is uitgegroeid tot het meest complete naslagwerk over de Nederlandse detailhandel en geeft behalve een totaaloverzicht van de sector inzicht in de ambulante handel, de verkoop via internet en de kerncijfers van bijna 50 afzonderlijke branches; van omzetcijfers en aantallen winkels tot exploitatieoverzichten en consumentenbestedingen.

Daarnaast is per branche in kaart gebracht hoeveel winkels elke gemeente telt en hoe groot het winkelvloeroppervlak is. Vorig jaar zijn gegevens toegevoegd over online oriëntatie- en koopgedrag. Dit jaar zijn er bij diverse branches weer aanvullende details toegevoegd zoals de leeftijdsopbouw en de verdeling tussen man en vrouw bij de ondernemers en de medewerkers in diverse branches. Verder biedt het Jaarboek een uitgebreid overzicht van brancheorganisaties, opleidingen en vakbladen.

Jaarboek bestellen
Het Jaarboek detailhandel is te bestellen voor € 49,50 (excl. btw) te bestellen via www.hbd.nl/jaarboek. Detaillisten krijgen 25 procent korting als zij hun HBD-registratienummer vermelden bij de bestelling. Het is ook mogelijk om het Jaarboek elk jaar automatisch toegestuurd te krijgen. Een abonnement kost 35 euro per jaar en wordt afgesloten voor minimaal drie jaar.

Het HBD geeft ook, in samenwerking met het CBS, het Kwartaalbericht Detailhandel uit. Een abonnement op het Kwartaalbericht Detailhandel kost
€ 20,- per jaar. Een abonnement Basisinformatie omvat zowel het Jaarboek detailhandel als het Kwartaalbericht Detailhandel. Dit abonnement kost € 50,- per jaar.

De meest actuele cijfers over de detailhandel en de diverse branches vindt u op www.hbd.nl/brancheinformatie.

Reageer op dit artikel