nieuws

Decathlon: grootste sportretailer van de wereld opent 3e vestiging in Best

Retailing

Decathlon: grootste sportretailer van de wereld opent 3e vestiging in Best

Komend voorjaar opent Decathlon zijn derde vestiging in Nederland. Die komt in het Brabantse Best waarmee de grootste sportretailer van de wereld, die zich ook nadrukkelijk op de verkoop van complete fietsen richt, in drie regio’s gevestigd zal zijn.

DOETINCHEM – Komend voorjaar opent Decathlon zijn derde vestiging in Nederland. Die komt in het Brabantse Best waarmee de grootste sportretailer van de wereld, die zich ook nadrukkelijk op de verkoop van complete fietsen richt, in drie regio’s gevestigd zal zijn.

Op dit moment beschikt Decathlon over vestigingen in Kerkrade (tegenover Roda JC stadion) en in Amsterdam (tegenover Ajax stadion). In Best wijkt de sportretailer af van het patroon om in de buurt van een voetbalstadion gevestigd te zijn. Daar vestigt het bedrijf zijn nieuwste Nederlandse sportwarenhuis naast de snelweg.

Edwin Jansen van Profile Fietsland.com te Eersel liet Tweewieler weten dat naast die snelweg op een enorm gebouw een bord prijkt waarop staat: “Hier komt vanaf voorjaar 2012 Decathlon; 65 sporten onder een dak.”

Decathlon is niet alleen de grootste sportretailer van de wereld, maar ook de grootste fietsenverkoper. De van oorsprong Franse winkelketen beschikt in vele Europese landen over sportwarenhuizen en behaalde in 2010 een omzet van bijna 6 miljard euro. De fietsverkoop wordt voor dat jaar geschat op 1.3 miljoen stuks.

Decathlon biedt in de huidige twee vestigingen een lijn stadfietsen aan die qua prijsstelling uiteenloopt van € 150,- tot € 370,-. Het betreft modellen die er wel erg ‘Frans’ uitzien. Op het gebied van e-bikes is er een programma met twee goedkope modellen (€ 650,- en € 750,-) en een dure; de met Panasonic drive uitgeruste Hoprider die op € 1.800,- is geprijsd.

Reageer op dit artikel