nieuws

Pas op voor namaak Pinarello’s

Retailing

Pas op voor namaak Pinarello’s

TREVISO (I) – Het bekende Italiaanse merk Pinarello waarschuwt voor namaak fietsen. Volgens de fabrikant bieden webwinkels, voornamelijk afkomstig uit Azië op grote schaal imitatie Pinarello’s aan. Er zijn al gevallen bekend van Pinarello Dogma’s die voor minder dan de helft van de adviesverkoopprijs worden aangeboden.

TREVISO (I) – Het bekende Italiaanse merk Pinarello waarschuwt voor namaak fietsen. Volgens de fabrikant bieden webwinkels, voornamelijk afkomstig uit Azië op grote schaal imitatie Pinarello’s aan. Er zijn al gevallen bekend van Pinarello Dogma’s die voor minder dan de helft van de adviesverkoopprijs worden aangeboden.

Veel liefhebbers van racefietsen worden aangetrokken door deze extreem lage prijzen. Diverse consumenten uit Europe en Noord-Amerika hebben al melding gemaakt van levering van een false Pinarello na bestelling via een van de webwinkels.

Volgens het Italiaanse bedrijf worden deze falsificaties over het algemeen geproduceerd en verkocht in Azië maar verschillen in sterke mate van de fietsen die geleverd worden door Pinarello zelf. De namaakfietsen zijn gemaakt van inferieure materialen en vervolgens voorzien van valse Pinarello transfers. Naast de kwaliteitsproblemen worden de kopers van deze fietsen geconfronteerd met garantieproblemen omdat Pinarello bij imitatiefietsen niet de gebruikelijke diensten kan aanbieden.

“Een sticker maakt niet van iedere fiets een Pinarello hoewel sommige mensen denken van wel”, zegt Fausto Pinarello. “Voor de imitatie Pinarello’s wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van inferieure materialen ten opzichte van het Toray carbon dat we gebruiken op onze topmodellen. Ze zijn niet alleen veel minder efficiënt maar bovenal veel kwetsbaarder. Er is dus een heel groot risico op breuk dat kan leiden to verwondingen bij de fietser.”

Pinarello vervolgt: “we vragen alle liefhebbers van racefietsen aandachtig te letter op mogelijke falsificaties. We verkopen bewust geen fietsen on-line. Onze voorkeur gaat uit naar een direct contact tussen de consument en de officiele dealer. De klant krijgt hiermee gegarandeerd een fiets van een hoge kwaliteit.”

Reageer op dit artikel