nieuws

Velo Pro Europe staakt activiteiten

Retailing

Velo Pro Europe staakt activiteiten

SINT NIKLAAS (B) – De Belgische vakvereniging Velo Pro Europe houdt op te bestaan. Officieel is de Belgische brancheorganisatie nog in vereffening, maar het bestuur is niet meer werkzaam. Ook het aan de vakvereniging gelieerde gelijknamige vakblad is al sinds februari niet meer verschenen.

SINT NIKLAAS (B) – De Belgische vakvereniging Velo Pro Europe houdt op te bestaan. Officieel is de Belgische brancheorganisatie nog in vereffening, maar het bestuur is niet meer werkzaam. Ook het aan de vakvereniging gelieerde gelijknamige vakblad is al sinds februari niet meer verschenen.

 

Voorzitter Gerard de Corte verwacht dat de opheffing van Velo Pro Europe binnen enkele weken een feit is. Er moeten nog enkele juridische hindernissen genomen worden en er zitten nog enkele schuldeisers op het vinkentouw.

 

De Corte wijt de recente ontwikkeling aan gebrekkige belangstelling vanuit de branche. “De Belgische fietsbranche is blijkbaar niet geïnteresseerd in een vakvereniging. Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk en we zijn wettelijk verplicht een bestuur te hebben van minimaal zes bestuursleden. En die hebben we niet. Ooit hadden we twaalf bestuursleden, maar dat is successievelijk steeds minder geworden. Het lukte ons de laatste twee jaar niet om vanuit de branche die bestuursfuncties in te vullen,” aldus De Corte.

“Daarnaast organiseerden wij wel eens cursussen of trainingen, maar de belangstelling daarvoor is ook zeer gering.”

 

Omdat het bestuur al langere tijd in de gaten had dat het niet goed ging met Velo Pro Europe is de actieve ledenwerving op een laag pitje gezet en zijn lidmaatschapsgelden niet meer actief geïncasseerd. “Er was nog een aantal leden dat spontaan hun lidmaatschapsgeld over maakte. Op het laatst hadden we nog maar 250 tot 300 betalende leden,” aldus De Corte.

Reageer op dit artikel