nieuws

Vernieuwing Fietsplus uitgesteld naar voorjaar 2008

Retailing

Vernieuwing Fietsplus uitgesteld naar voorjaar 2008

VENLO – De vernieuwde Fietsplus-formule zal niet in de loop van augustus ingevoerd worden, maar in het voorjaar van 2008. Een verzoek van de Fietsplus-leden ligt aan deze beslissing ten grondslag.

VENLO – De vernieuwde Fietsplus-formule zal niet in de loop van augustus ingevoerd worden, maar in het voorjaar van 2008. Een verzoek van de Fietsplus-leden ligt aan deze beslissing ten grondslag.

In januari presenteerde Twico-directeur Adriaan Vriens de ambitieuze plannen om Fietsplus op te waarderen naar een hoger niveau. Op basis van een uitvoerig marktonderzoek, in nauwe samenwerking met Intres, zou de vernieuwing van de winkelformule onder andere gestalte krijgen door middel van belevingswerelden in de winkels en een volledig vernieuwde corporate identity, die vooral tot uiting komt in het nieuwe logo.

Tijdens de presentatie in januari werd gezegd dat de deelnemende winkels in de loop van augustus omgedoopt zouden worden in de nieuwe huisstijl, maar tijdens een recente ledenvergadering gaven de ondernemers te kennen dat het dan op de winkelvloer veel te druk is voor een dergelijke metamorfose.

“Op verzoek van onze leden hebben we de lancering daarom uitgesteld. De ondernemers hadden de omslag liever ergens in november gepland, maar dat is qua marketing weer geen gunstig tijdstip om de vernieuwing naar de consument te presenteren. Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten de herintroductie van Fietsplus door te schuiven naar begin volgend jaar,” aldus Vriens.

“Het maakte ons niet uit, want wij liepen op schema en waren er een heel eind klaar voor. Dat neemt niet weg dat het uitstel wel wat meer rust in de organisatie brengt en ons in de gelegenheid stelt enkele puntjes nog beter op de i te zetten.” Volgens Vriens hebben momenteel 52 Fietsplus-leden aangegeven in de nieuwe opzet met Fietsplus aan de slag te gaan. Overige Twico-leden kunnen gewoon lid blijven en onder andere van inkoopvoordelen en betalingsregelingen profiteren.

De besprekingen met Bike Totaal over mogelijke vormen van samenwerking of samengaan zijn voorbij. “We hebben een aantal keren bij elkaar gezeten en diverse opties bekeken, maar we zijn er niet uit gekomen. Het is nu een gepasseerd station en wij richten ons volledig op de realisatie van onze plannen. Die hebben de hoogste prioriteit.”

Reageer op dit artikel