nieuws

Fietsenverkoop doorbreekt 1,3 miljoen grens in 2006

Retailing

Fietsenverkoop doorbreekt 1,3 miljoen grens in 2006

ROSMALEN – In 2006 heeft de fietsenverkoop in Nederland de grens van 1,3 miljoen nieuwe fietsen doorbroken. René Takens, voorzitter van de RAI Vereniging afdeling Fietsen maakte tijdens de officiële opening van FietsVAK 2007 bekend, dat de verkoop met 5% gestegen was.

ROSMALEN – In 2006 heeft de fietsenverkoop in Nederland de grens van 1,3 miljoen nieuwe fietsen doorbroken. René Takens, voorzitter van de RAI Vereniging afdeling Fietsen maakte tijdens de officiële opening van FietsVAK 2007 bekend, dat de verkoop met 5% gestegen was.

Vorige week, tijdens de BOVAG Tweewielerbranchedag 2007 gaf Wim van Vliet, voorzitter van de BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven al aan dat de fietsenbranche goed gedraaid had. Van Vliet baseerde zich daarbij GfK-cijfers van januari t/m september 2006. Tijdens de opening van de FietsVAK beschikte Takens over nóg actuelere cijfers: tot en met november.

“Zelfs als in december 2006 net zoveel verkocht is als in december 2005, dan kan het niet mis gaan. Het is al een aantal kwartalen achter elkaar mooi weer, dat helpt. Daarnaast ontdekken mensen meer en meer dan in de stad sneller van A naar B zijn dan met de auto,” verklaart Takens de succesvolle verkoop van het afgelopen jaar. Aan een voorspelling, hoe de verkoop zich in 2007 zal doorontwikkelen, waagde hij zich niet.

“Als je aantallen noemt, wordt je daar later altijd op afgerekend. Ik verwacht wel dat de trend zich zal voortzetten. Fietsen is makkelijk en wordt steeds meer gekoppeld aan gezondheid. Dat zien mensen in. Bovendien is fietsen ook nog een keer gewoon leuk, ook in je vrije tijd.” Takens besloot met een oproep richting overheid.

“De bestrijding van fietsendiefstal moet door de overheid actief ondersteund worden. Dat is belangrijk. Zo ook de komst van betere parkeervoorzieningen, bijvoorbeeld bij stations. Dat leidt nog wel eens tot ergernis en dat moet niet.”

Reageer op dit artikel