nieuws

Union Cycles: ‘Aantijgingen Biretco het acceptabele voorbij

Retailing

Union Cycles: ‘Aantijgingen Biretco het acceptabele voorbij

SCHIEDAM – Union Cycles heeft genoeg van aantijgingen die door Biretco geuit worden in de strijd tegen de advertentiecampagne van Halfords. Vooral de negatieve kwalificaties ten aanzien van de kwaliteit van de Union fietsen is producent Dutch Bicycle Group, eigenaar van Union Cycles, in het verkeerde keelgat geschoten.

SCHIEDAM – Union Cycles heeft genoeg van aantijgingen die door Biretco geuit worden in de strijd tegen de advertentiecampagne van Halfords. Vooral de negatieve kwalificaties ten aanzien van de kwaliteit van de Union fietsen is producent Dutch Bicycle Group, eigenaar van Union Cycles, in het verkeerde keelgat geschoten. Daarom zal het gepaste juridische maatregelen nemen tegen Biretco.
Welke dat zijn kon Mr. J. van Oijen, raadsman van Union Cycles, nog niet zeggen. “In de strijd tussen Biretco en Halfords willen wij ons niet mengen. Wij varen onze eigen koers. Welke stappen we gaan ondernemen onderzoeken we nog. Dat kan een kort geding verordening zijn, maar een bodemprocedure is ook niet uitgesloten. De aantijgingen van Biretco, dat Union fietsen van slechte kwaliteit zouden zijn, zijn het acceptabele voorbij gegaan.”
Volgens Van Oijen is Biretco daar al op aangesproken. Nu zij in de meest recente reclamefolder van Profile ‘de fietsspecialist’ soortgelijke uittingen doen, is de maat vol. “Maar we wachten ook nog het kort geding af, dat vanochtend in Haarlem gediend heeft. We willen eerst weten dat daar nog over Union gezegd is, maar dat we op korte termijn stappen ondernemen is zeker,” aldus Van Oijen. “Union staat volledig in voor de kwaliteit van de door haar in Nederland en België geproduceerde Union-fietsen.”

Reageer op dit artikel