Opleidingsinstituten

Bert-Jan Luimes (rechts) naast een USVA-ligfiets: “We maken alles op maat”.
'Het draait om details bij bouwen aangepaste fietsen'

Sinds 1999 werkt Bert-Jan Luimes bij USVA Bikes in het Overijsselse Haarle. Tussen de Sallandse heuvels en bossen bouwt hij samen met zijn collega's aangepaste fietsen voor mensen met een handicap. Loopbaancoaching is een vast onderdeel van het personeelsbeleid. "Ook met een arbeidsbeperking is investeren in je loopbaan belangrijk", vindt de fietsconstructeur.

Tweewielertechnicus aan het werk. Doel van de competitie is het niveau van technici binnen Europa zoveel mogelijk gelijk te trekken.
Nederlandse studenten naar Europacup tweewielertechniek

Drie Nederlandse studenten tweewielertechniek van het Koning Willem I College vertegenwoordigen Nederland in de Europacup voor tweewielertechnici.

Tweewieler Academy start niveau 3+ opleiding
Tweewieler Academy start niveau 3+ opleiding

Tweewieler Academy start met een nieuwe opleiding voor rijwielbranche. Bedrijfsschool Niveau 3+ duurt twee jaar en omvat extra keuzedelen gericht op ondernemerschap.

Eigenaar Pierre Sikking van  Bike Totaal Van Hulst organiseerde in zijn bedrijf een training. Foto Fotoburo Dijkstra
Monteurs commercieel trainen loont

Nu de marges op verkoop nieuwe fietsen steeds meer onder druk staan, wordt de omzet uit de werkplaats steeds belangrijker. Waar de werkplaats vroeger vooral gezien werd als servicetool, is het nu bittere noodzaak om meer te verdienen aan reparaties. Een goede training van uw personeel kan helpen om het rendement omhoog te krikken. Paul Wagenaar van Tweewieler Academy traint monteurs om meer klantgericht te gaan werken en het rendement in de werkplaats te verhogen.

Het verzorgen van hoogstaande, innovatieve en marktgerichte trainingen voor de fiets-, bromfiets- en motorbranche is de kernactiviteit van de Tweewieler Academy.
Nieuwe opleidingslocatie Tweewieler Academy in Zeeland

Tweewieler Academy start op 11 september 2017 een praktijkgerichte vakopleiding tot Fietstechnicus Niveau 2 in Middelburg voor leerlingen uit Zeeland.

Winnaar Rob van der Steen (l) en zijn leerling Yuri Berghuis vieren de winst van de titel Beste Leermeester 2016/2017.
VIDEO: finalisten Beste Leermeester

Ze hebben het helaas niet gered, de twee finalisten uit de tweewielerbranche. Niels Mooij, voorman in de fabriek van Roetz Bikes en Gorch Foth, fietstechnicus bij Hoogeveen Fietsbeleving wonnen de titel van Beste Leermeester niet.

Stichting OOMT heeft nader onderzoek gedaan om concrete handvatten voor tweewielerondernemers te definiëren. Beeld OOMT
'Vandaag werk hebben is mooi, morgen is leuker'

Vorig jaar presenteerde BOVAG op haar Jaarcongres 2016 een onderzoek over de toekomst van de fietsenbranche, dat uitgevoerd was door Meijer & Van der Ham. Een mooie basis voor Stichting OOMT om een stap verder te gaan en met nader onderzoek concrete handvatten voor de ondernemers te definiëren.

Gorch Foth van Hoogeveen Fietsbeleving Gouda is een van de finalisten. Foto OOMT
Strijd om titel Beste Leermeester barst los

De finalisten van de Verkiezing Beste Leermeester 2016/2017 zijn bekend. Vier leermeesters nemen het 6 maart tegen elkaar op in een spannende 'live' eindstrijd. Tijdens dit finale-event bestaat het eerste deel uit een rollenspel waarbij een ervaren acteur de leermeesters uitdaagt.

De uitslag van het onderzoek wordt gepresenteerd tijdens het BOVAG Jaarcongres in de Prodentfabriek in Amersfoort.
Presentatie OOMT-onderzoek op BOVAG Jaarcongres

OOMT heeft in samenwerking met Innovam onderzoek gedaan naar het juiste plan van aanpak voor ondernemers, om goed in te kunnen spelen op de snel veranderende fietsbranche. De uitslag van dit boeiende onderzoek wordt op maandag 6 februari gepresenteerd tijdens het BOVAG Jaarcongres in de Prodentfabriek in Amersfoort.

‘Specialist in e-bikes worden, dat zie ik wel zitten!’ Deze en veel andere vragen bespreken de OOMT-coaches in een persoonlijk traject  met werkgevers of medewerkers. Foto OOMT
'Specialist in e-bikes worden, dat zie ik wel zitten!'

'Social media inzetten voor sales, dat wil ik kunnen', 'Meer afwisseling in mijn werk, dat maakt me enthousiast', 'Hoe maak ik mijn werk zo leuk mogelijk?' of 'Specialist in e-bikes worden, dat zie ik wel zitten!' Deze en veel andere vragen krijgen de OOMT-coaches regelmatig te horen. In een persoonlijk traject beantwoorden ze deze samen met werkgevers of medewerkers.