nieuws

Fietsersbond benoemt Spanninga tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’

Ondernemen 303

Fietsersbond benoemt Spanninga tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’
Deodaat Boer (rechts, Relatiemanager bij de Fietsersbond) overhandigt Feike Spanninga de oorkonde en muurplaquette.

De Fietsersbond heeft Spanninga in het Friese Joure uitgeroepen tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. Deze week mocht directeur en eigenaar Feike Spanninga de oorkonde en muurplaquette in ontvangst nemen.

Reden voor benoeming tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’, is dat Spanninga op de checklist van de Fietsersbond onder andere punten scoorde voor het regelmatig organiseren van bedrijfsuitjes op de fiets, het houden van bijeenkomsten binnen het bedrijf, waarbij werknemers geïnformeerd worden over de voordelen van het fietsen, er een Fietsambassadeur aanwezig is en het bedrijf een goede, overdekte fietsenstalling met reparatiemogelijkheden faciliteert.

Spanninga vindt fietsen belangrijk

“Fietsende medewerkers zijn vaker gezonde en fitte medewerkers. Als bedrijf dat werkzaam is in de fietsenbranche, vinden wij het belangrijk om het fietsen onder de werknemers te stimuleren en hiervoor ook iets terug te doen”, aldus Feike Spanninga. “Na het invullen van de checklist, bleek dat wij een zilveren certificering kregen. Ontzettend mooi! Al is de wens er natuurlijk om door te groeien naar goud. Hier gaan we de komende jaren dan ook hard aan werken.”

Lijst met andere fietsvriendelijke bedrijven

Spanninga bevindt zich in ieder geval in goed gezelschap, want onder meer de Provincie Zuid-Holland, Universiteit van Eindhoven en Rijksuniversiteit Groningen staan reeds op de lijst met fietsvriendelijke bedrijven.

Checklist

Om in aanmerking te komen voor het predicaat kunnen organisaties met minder dan 250 medewerkers de checklist op de site van de Fietsersbond invullen.

 

Foto's

Reageer op dit artikel