nieuws

Vélovak lanceert Brommer- en Scooterplein

Ondernemen 326

Op de derde editie van de fietsvakbeurs Vélovak komt een Brommer- en Scooterplein. Daarvoor hebben de merken AGM scooters, BTC scooters en PePe Parts zich al ingeschreven. “Veel leveranciers uit de fietsenbranche zijn ook actief op het gebied van (elektrische) scooters. Uit gesprekken met zowel (potentiële) exposanten als bezoekers kwam het segment ‘scooters’ vaak naar voren”, geeft Mascha de Bruin, Head of Events Vélovak aan.

Vélovak lanceert Brommer- en Scooterplein
De derde editie van de fietsvakbeurs Vélovak is op 22, 23 en 24 september 2019 in Evenementenhal Gorinchem. Foto Easyfairs

“In de afgelopen periode hebben we onderzocht of er daadwerkelijk voldoende draagvlak is om scooters te integreren op Vélovak. En het antwoord is duidelijk: ja!” Naast de inschrijving van de drie genoemde verwacht de organisatie het Brommer- en Scooterplein binnenkort verder aan te vullen met meer scooterproducenten en groothandelaren in accessoires en onderdelen voor scooters. De Bruin: “We zijn momenteel in gesprek met geïnteresseerde partijen. Met de komst van het Brommer- en Scooterplein beogen we samen met de branche Vélovak nog completer en aantrekkelijker te maken.”

Tweewieler Kennistheater

In aanloop naar de derde editie van Vélovak raakt de overige beursvloer ook verder gevuld met verschillende marktspelers waaronder Dutchebike, Juncker Bike Parts, E-Wheels Studio, Verduin Agency, Oneway Distribution, Kettler Alu-Rad GmbH, SKS Germany, Achielle en The Plus Company. Verder zal ook dit jaar het Tweewieler Kennistheater onderdeel uitmaken van de beursvloer. Daarnaast wordt er in samenwerking met Tweewieler Academy en hoofdsponsor Juncker Bike Parts een competitie voor de fietsmonteur georganiseerd, de Vélovakman (-vrouw) Award. Deze vakwedstrijd heeft als doel het ambacht van de fietsenmaker een speciaal podium te bieden.

Over Vélovak

Vélovak is een inkoop-, netwerk- en kennisevenement vlak voor het nieuwe seizoen voor distributeurs en winkeliers uit de fietsen- en scooterbranche van de Benelux. In 2018 werd Vélovak bezocht door ruim 1.500 fietsvakhandelaren uit de Benelux. Informatie over deelname kan opgevraagd worden via Kevin van der Ploeg en Will Scheper. De derde editie van de fietsvakbeurs Vélovak is op 22, 23 en 24 september 2019 in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A27 en A15.

Lees ook

 

 
 

Reageer op dit artikel