nieuws

BOVAG Privacy tool loodst ondernemers door nieuwe wetgeving

Ondernemen 934

BOVAG Privacy tool loodst ondernemers door nieuwe wetgeving
Iedere ondernemer moet vanaf 25 mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voldoen. BOVAG biedt een handige tool om hen hierbij te helpen. Foto Shutterstock

Iedere ondernemer moet vanaf 25 mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voldoen. Met deze privacy wetgeving moet u als ondernemer gegevens van klanten én medewerkers nog beter beschermen. Om ondernemers te helpen bij deze complexe wetgeving, ontwikkelde BOVAG een handige tool.

De nieuwe privacy wetgeving AVG, die voor heel Europa gaat gelden, houdt in dat privacygevoelige gegevens goed beschermd moeten worden. Vanaf mei 2018 moet u onder andere beschreven hebben hoe u klant- en persoonsgegevens registreert, beveiligt, onderhoudt en verwijdert. Er is vanaf dan veel meer documentatieplicht en dat vraagt om aanpassing van bedrijfsprocessen. Een flinke klus om uw bedrijf hierop voor te bereiden. Het is belangrijk dat u de juiste voorbereidingen treft. Want doet u dat niet, dan riskeert u een flinke boete.

In 16 stappen

De privacy tool loodst ondernemers in 16 stappen door de nieuwe privacywet heen. Als de stappen zijn doorlopen, heeft u aan het eind een eigen AVG-verklaring. Elke stap wordt uitgelegd aan de hand van heldere instructiefilmpjes. Ook bevat de tool handige standaarddocumenten, toegespitst op de mobiliteitsbranche. BOVAG-leden kunnen kosteloos gebruikmaken van de tool. Om aan de slag te gaan, heeft u een vouchercode nodig. Ga naar mijn.bovag.nl/privacy om deze aan te vragen.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de privacy wet, de privacy tool en veelgestelde vragen naar mijn.bovag.nl/privacy. BOVAG-leden die hier vragen over hebben, kunnen ook contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.

Reageer op dit artikel