nieuws

Schwalbe band Procore met twee luchtkamers

Onderdelen & Accessoires

Schwalbe band Procore met twee luchtkamers
De nieuwe band Procore.

Voor seizoen 2015 brengt Schwalbe veel aantrekkelijke nieuwkomers in zowel het tour-, MTB als het racesegment, allemaal te zien op de aankomende FietsVAK. Een wereldinnovatie is Procore. Procore is een unieke vinding waarbij Schwalbe de mogelijkheid creëert om twee luchtkamers binnen één bandsysteem te hebben.

De buitenste luchtkamer kan met minimale spanning bereden worden waardoor extreme grip en demping ontstaan. De binnenste luchtkamer wordt op flinke druk gezet (tussen 4 en 6 bar) zodat er geen velg-doorslag of plotseling luchtverlies kan ontstaan in de buitenste kamer. Beide luchtkamers worden met hetzelfde, speciale ventiel opgepompt. Momenteel is Procore vooral geschikt en bedoeld voor de wereldwijd populaire downhill-sport. Voor de toekomst zal deze innovatie voor een bredere groep fietsers geschikt worden.

Reageer op dit artikel