nieuws

Nieuwe wielen en fietsproducten Edco

Onderdelen & Accessoires

Nieuwe wielen en fietsproducten Edco
Echt nieuw van Edco voor 2015 is de ontwikkeling van de Monoblock.

De Zwitserse racefiets- en MTB wielenfabrikant Edco heeft zijn gamma voor 2015 met verschillende nieuwe wielen en andere fietsproducten uitgebreid. In de Optima-serie komt er het type Roches bij. Dit nieuwe racewiel van Edco speelt in op de vraag naar bredere wielvelgen.

Met een breedte van 24 mm kunnen hierdoor bredere banden of tubes gemonteerd worden. Tevens is dit Roches wiel Tubeless ready.
De Edco Pro Sport-serie is uitgebreid met de Pillon en Albis wielen. De velgbreedte van deze beide racewielen is 23 mm en ze hebben ook een variant (DB) voor schijfremmen.

AeroSport-serie ongevoelig voor zijwind

Volledig nieuw binnen het aanbod van Edco is de AeroSport-serie. De wielen in deze serie hebben de bijzondere eigenschap dat ze ongevoelig zijn voor zijwind, zelfs die met hoge velgprofielen. De velghoogtes binnen de AeroSport-serie variëren van 46 mm tot 90 mm.

Baanwielen

In de Edco TrackSport baanwielen-serie is door de toevoeging van 58 mm en 78 mm hoge velgen nu een compleet gamma gecreëerd. Nieuw in deze serie is ook het dichte Grimsel discwiel.

MTB-wielencollectie

Voor de 2015 MTB-wielencollectie ontwikkelde Edco twee nieuwe naven. De revolutionaire ApaxVia naaf is beschikbaar in een 29-er carbon en aluminium versie plus in een 650B variant. Deze drie modellen zijn ook met de SuperV naaf uit te voeren en via een kit van QR naar thru-axle om te bouwen. De door Edco gepatenteerde Multisys body is door middel van een 3 pals naar een 6 pals body geoptimaliseerd. Om de slijtvastheid te bevorderen is de lichtgewicht aluminium naafbody van een drietal hardstalen strips voorzien.

Monoblock tandwielcassette

Echt nieuw van Edco voor 2015 is de ontwikkeling van de Monoblock. Met de lichtgewicht Monoblock, een tandwielcassette uit één stuk, is het mogelijk om deze op een 10 speed body een 11 speed cassette te monteren. De Edco Monoblock is in verschillende tandwielcombinaties beschikbaar. Naast high-tech wielen en andere fietsproducten staat Edco ook voor andere ontwikkelingen in de fietssport. Ook innovatief is de Edco 3AX-1 klikpedaal. Deze revolutionaire pedaal laat toe om tijdens de op- en neergaande beweging van de pedalen meer zijdelingse bewegingsvrijheid te verkrijgen. Hiervan is het belangrijkste doel om kniepijn te verhinderen en de prestatie te bevorderen.
Edco is binnenkort op de Bike Motion te vinden in hal 9, stand D074.

Reageer op dit artikel