artikel

BBB Sponsorships 2014

Onderdelen & Accessoires

BBB Sponsorships 2014
Team Stressless is een ploeg opgebouwd rond de 12-voudige wereldkampioen en 16-voudig Europees kampioen inline-skaten Bart Swings.

BBB startte in 2004 met het sponsoren van het professionele wielrennen en mountainbiken. Samenwerken met de beste atleten op de weg en in het terrein doet BBB niet alleen voor de publiciteit. De samenwerking met professionele teams levert waardevolle testmogelijkheden voor BBB-producten en geeft toegang tot de feedback en ideeën van de profs.

BBB marketing manager Frank van Eck: “Om deze samenwerking vruchtbaar te laten zijn, zoekt BBB naar langdurige samenwerkingen, waar beide partijen voordeel uit kunnen halen. Voor 2014 hebben wij meerdere partijen gesproken. Niet bij alle partijen had BBB het juiste gevoel, een harde voorwaarde voor ons. Uiteindelijk ontwikkelen we producten voor de consument die niet alleen de beste moeten zijn, maar ook betaalbaar. Met deze visie is BBB erin geslaagd in 2014 goed vertegenwoordigd te zijn door met zijn producten verschillende teams met rijders van wereldklasse te sponsoren.”

De teams

Team Wanty-Groupe Gobert

Met aan het roer ploegleider Hilaire van der Schueren en een groot aantal renners van de voormalige Vacansoleil-DCM ploeg, is het een logische keuze om in zee te gaan met het nieuwe pro-continentale team Wanty-Groupe Gobert. Uiteraard komt er ook nieuw bloed in de ploeg, onder andere Kevin Seeldraeyers en Jan Ghyselinck, wat de mix ideaal maakt. “Renners als Björn Leukemans hebben de afgelopen jaren een enorme bijlage geleverd aan onze productontwikkeling”, aldus Van Eck.

In 2014 is BBB de officiële leverancier van team Wanty-Groupe Gobert voor helmen, sportbrillen, fietscomputers, remblokken, gereedschap, pompen, spatborden en zadeltasjes.
Team Synergy Baku

Synergy Baku Cycling Project is het eerste UCI team afkomstig uit Azerbeidzjan. Met overwinningen in 14 UCI wedstrijden in 2013, is het team meer dan tevreden. De ploeg richt zich op het inspireren en ontwikkelen van het Azerbeidjaanse renners, zodat uiteindelijk in 2016 een Azerbeidzjaan kan deelnemen aan de wegwedstrijd tijdens de Olympische Spelen in Rio. Het team kiest daarom voor een mix van Europese en Aziatische renners, waarvan 5 met de Azerbeidjaanse nationaliteit.

BBB stapt met volle overtuiging in dit project. “Aan een goed georganiseerd ambitieus project, dragen wij graag ons steentje bij”, aldus Van Eck. “Het zijn vooral jongens die veel willen leren, maar ook verfrissende ideeën kunnen opleveren.”

In 2014 is BBB de officiële leverancier van team Synergy Baku voor helmen, sportbrillen, fietscomputers, remblokken, gereedschap en pompen.

Team Bigla

Met team Bigla stapt BBB in het dameswielrennen. “Ook wij zien potentie in de groeiende groep vrouwelijk fietsers,” aldus Van Eck. “Door met dit Zwitserse UCI-team in zee te gaan, hebben we ook dames van het hoogste niveau die onze producten kunnen gaan testen.” In 2014 zal het team uit vier Zwitserse en acht renners met een andere nationaliteit, waarvan de ploegleiding binnenkort de namen bekend maakt. Zeker is al wel dat de Nederlandse Vera Koedooder een van deze ‘buitenlanders’ is. In 2014 is BBB de officiële leverancier van team Bigla voor helmen en sportbrillen.

Superior Brentjens MTB Racing Team

De samenwerking met het Superior Brentjens MTB Racing Team wordt ook in 2014 voorgezet. Hoofddoel voor het Superior Brentjens MTB Racing zijn de Olympische Spelen in 2016, met rijders als de Poolse nationaal kampioen Marek Konwa en de Britse jonge talenten Kenta Gallagher en Grant Ferguson.

Het eerste seizoen van het team was al erg succesvol. Zo werden zeven nationale titels behaald en won Yana Belomoina twee World Cups op rij. In 2014 is BBB de officiële leverancier van het Superior Brentjens MTB Racing Team voor helmen, sportbrillen, spatborden, verlichting en tassen.

Team Rose-Vaujany Gravity

Voor het derde achtereenvolgende jaar is BBB officiële leverancier van het Rose-Vaujany Gravity Team. In 2013 behaalde oprichter en teammanager Joost Wichman ‘zijn’ wereldtitel fourcross. Het team zal zich in 2014 focussen op Downhill, Fourcross en Enduro wedstrijden. Rose-Vaujany bestaat uit een sterk internationaal gezelschap, met Joost Wichman, de Duitser Petrik Brückner en Kathy Curd uit Engeland. Naast de wereldtitel van Joost, behaalde Kathy Curd 15 overwinningen en finishte ze als tweede op het wereldkampioenschap. In 2014 is BBB de officiële leverancier van het Team Rose-Vaujany Gravity team voor helmen, pompen, fietscomputers, verlichting, gereedschap en spatborden. Joost Wichman wordt ook uitgerust met BBB sportbrillen.

(Schaats)Team Stressless & Activia/BrandLoyalty

Dat BBB schaatsteams gaat ondersteunen is een logische stap. Schaatsers zitten tijdens hun trainingen veelvuldig op de fiets en eisen ook daar het uiterste van hun materiaal. Team Stressless is een ploeg opgebouwd rond de 12-voudige wereldkampioen en 16-voudig Europees kampioen inline-skaten Bart Swings. Deze pas 22-jarige Belg richt zich sinds 2010 ook op het schaatsen met de Olympische Spelen in Sotsji als doel. Samen met Ferre Spruyt en zijn broer maarten Swings vormen zij de Belgische ‘kernploeg’. Op het ijs zijn de rijders van Team Stressless te zien met BBB sportbrillen. Op de fiets en de skeelers dragen zijn ook BBB helmen.

Ook de schaatsploegen team Activia (dames) en Brand Loyalty (heren) onder leiding van Jac Orie worden in het seizoen 2013-2014 door BBB ondersteunt. Op de fiets zullen onder andere Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Kjeld Nuis, Ronald Mulder en ex-wereldkampioen Stefan Groothuis worden beschermd door hun BBB Icarus helm.

Reageer op dit artikel