nieuws

Comeback Peugeot fietsen op Nederlandse markt

Gemotoriseerd

Comeback Peugeot fietsen op Nederlandse markt

PARIJS – Peugeot bestaat 200 jaar en dat wil het weten ook. Vorige week werd in Parijs een internationale persconferentie belegd om toekomstplannen te ontvouwen, waarbij het aan ambitie niets ontbreekt: op de wereldranglijst van autoproducenten drie plaatsen opschuiven, introductie van elektrische en hybride (motor)scooters en auto’s én een wereldwijde herlancering van Peugeot fietsen.

PARIJS – Peugeot bestaat 200 jaar en dat wil het weten ook. Vorige week werd in Parijs een internationale persconferentie belegd om toekomstplannen te ontvouwen, waarbij het aan ambitie niets ontbreekt: op de wereldranglijst van autoproducenten drie plaatsen opschuiven, introductie van elektrische en hybride (motor)scooters en auto’s én een wereldwijde herlancering van Peugeot fietsen.

Cycleurope heeft een wereldwijde licentie gekregen en zal de fietsen voor Peugeot gaan ontwerpen, produceren en distribueren. De eerste nieuwe modellijn is nog bescheiden van omvang en bestaat vooralsnog uit vier fietsen: een stadsfiets (in dames en herenuitvoering), een transportfiets, een MTB en een racefiets.

Met deze collectie gaat Peugeot wereldwijd alvast de markt op, maar de Eurobike in september zal vast en zeker aangegrepen om een verbreding van deze collectie breed te presenteren.

Toni Grimaldi, CEO van Cycleurope, is in zijn sas met de comeback van Peugeot. Volgens hem zullen de nieuwe Peugeot fietsen niet alleen bij de fietsendealers gepresenteerd worden. “Ook bij de auto- en scooterdealers in Europa, omdat die een sterke band met het merk Peugeot hebben. Wat betreft de Nederlandse markt verwacht ik dat de fietsenverkoop via de vakhandel het meest succesvol zal zijn.”

Een elektrische fiets zit nog niet in de collectie, maar dat is volgens Grimaldi slechts een kwestie van tijd. “In Europa is de e-bike nog niet zo’n succes als in Nederland, maar dat staat er wel aan te komen. In Frankrijk en Italië zie je dat het gebruik gestaag groeit. Wij hebben voor La Poste een elektrische aandrijving ontwikkeld voor de postfietsen. Dit systeem is de basis voor e-bike die wij als Gitane en Peugeot op de markt gaan brengen,” laat Grimaldi weten.

Herald Meere van Cycleurope Benelux bevestigt dat Peugeot fietsen in de Nederlandse vakhandel, na een afwezigheid van acht jaar, zullen terugkeren. “Of we de complete collectie zullen opnemen weet ik niet, maar een deel zeker wel. Per land gaat bekeken worden welke fietsen voor die markt het meest geschikt zijn, dus er komen zeker meer modellen bij.”

Meere benadrukt dat Peugeot een toevoeging is op hun portfolio. “Puch is na Monark in Nederland gelanceerd als alternatief voor Peugeot. Dat dit merk nu terugkomt heeft geen gevolgen voor Puch. Daarmee gaan we gewoon door, naast Peugeot, Gitane, Diamondback en Bianchi natuurlijk.”

Reageer op dit artikel