nieuws

Nieuwe state-of-the-art fietstechnologie Van Nicholas

Fietsen

Nieuwe state-of-the-art fietstechnologie Van Nicholas
Met de Revelstoke springt Van Nicholas in op de trend van de 27,5” met 3.0” banden; de zogeheten ‘plus’. Foto: Van Nicholas

Van Nicholas introduceert deze zomer een drietal nieuwe Titanium fietsen. In het mountainbikesegment komt Van Nicholas met de veelzijdige Revelstoke. De Boreas is de nieuwe racer waarbij state-of-the-art fietstechnologie en opvallende buisvormen gecombineerd worden met het tijdloze karakter van titanium. De nieuwe fiets in het touringsegment is de Deveron met Pinion aandrijving; een fiets voor zowel de woon-/werkfietser als de veeleisende vakantiefietser. Alle fietsen zijn vanaf december 2015 verkrijgbaar.

Revelstoke 27,5+ / 29er

De Revelstoke is op te bouwen als 27,5+ of 29-er en is zeer breed inzetbaar; van een snel parcours tot fietsen in onherbergzaam gebied. Met de Revelstoke springt Van Nicholas in op de trend van de 27,5” met 3.0” banden; de zogeheten ‘plus’. Met deze banden neemt de grip, comfort en lekbestendigheid aanzienlijk toe. De Revelstoke is voorzien van een 110 mm brede voor- en 148 mm brede achternaaf met thru axle. Rond de 3.0” banden en brede naven is een nieuw frame geconstrueerd. Het frame is gemaakt van Ti 3Al-2,5V met een hydroformed boven- en onderbuis en een tapered balhoofdbuis. Daarnaast heeft de achtervork een nieuw gezicht. Voor de echte liefhebbers biedt Van Nicholas de mogelijkheid deze fiets op te bouwen met een vaste, enkelzijdige voorvork van Titanium. Toch liever vering, dan kan er gekozen worden voor een Fox voorvork.

Boreas

De nieuwe racefiets Boreas. Foto: Van Nicholas

De nieuwe racefiets Boreas. Foto: Van Nicholas

In het racesegment komt Van Nicholas met een nieuwe racefiets. Bij de ontwikkeling van de Boreas heeft de focus gelegen op het bereiken van een optimale stijfheid. Hiertoe is gekozen voor een ‘tapered’ bovenbuis en een onderbuis die richting het bottom bracket horizontaal is geovaliseerd. De Boreas straalt snelheid uit met zijn aerodynamische balhoofdbuis en de full carbon voorvork die een prachtige eenheid vormt met het frame. De 3D patten zijn gegoten uit een Ti 6Al-4V legering en voorzien van het Van Nicholas wapen. Het inzetbereik van de fiets is aanzienlijk vergroot door het aanbieden van 28mm racefietsbanden en het toevoegen van framemaat 62. De Boreas kan ingezet worden als racer, maar ook aan de wensen voldoen van een comfortracer.

Deveron met Pinion

Van Nicholas Deveron. Foto: Van Nicholas

Van Nicholas Deveron. Foto: Van Nicholas

Naast de Pioneer met de bekende Rohloff 14 versnellingsnaaf heeft Van Nicholas met de Deveron een tweede model met een onderhoudsvriendelijke aandrijving. Het frame van de Deveron is gemaakt van dezelfde Ti 3Al-2,5V legering als de Pioneer. Door de interne kabelvoering voor de verlichting is het geheel mooi afgewerkt en minder kwetsbaar voor beschadigingen. Inherent aan de strakke lijnen heeft Van Nicholas voor dit model een nieuwe voorvork ontworpen dat uit Ti 3Al-2,5V vervaardigd is. De nieuwe titaniumvork is overigens ook geschikt voor het Pioneer frame en is los verkrijgbaar.

 

 

 

Reageer op dit artikel