nieuws

Wielersporters van het Jaar bekend op Wielergala

Fietsen

Wielersporters van het Jaar bekend op Wielergala
Bauke Mollema is een van de genomineerden.

Het nominatieveld voor de Verkiezing van Wielersporters van het Jaar is nog nooit zo sterk geweest. Maandag 25 november vindt in Theater aan de Parade het Nationale Wielergala plaats waar de winnaars bekendgemaakt worden. Vanaf 16 november kan iedereen via www.telegraaf.nl zijn of haar stem per categorie uitbrengen.

Er wordt dit jaar extra aandacht besteed aan de wedstrijdsport in de breedte. Naast het wegwielrennen is er aandacht voor veldrijden, baanwielrennen, BMX, mountainbiken, aangepast wielrennen en kunstwielrijden.

Gastheer Frank Evenblij

Gastheren bij deze avond zijn Erik Dijkstra en Frank Evenblij, bekend van onder andere Bureau Sport en de Jakhalzen in het populaire programma De Wereld Draait Door. Studenten van de Koningstheateracademie verzorgen in samenwerking met studenten van de Fontys Rockacademie de muzikale omlijsting vol verrassingen. Eregast van de avond is Pieter van den Hoogenband.

Wielerliefhebbers kunnen kaarten bestellen

Toegangskaarten voor het wielerprogramma met de officiële uitreiking van de wielersportprijzen, interviews en entertainment, zijn te bestellen via www.theateraandeparade.nl. Het Wielergala is op maandag 25 november, aanvang 20.00 uur. Kosten € 20,- per persoon.

Genomineerden 2013

Initiatiefnemer Club48 organiseert de uitreiking van de wielerprijzen sinds 1955. Tijdens het programma wordt de Gerrit Schulte Trofee uitgereikt aan de beste wielersporter van het jaar 2013. De genomineerden hiervoor zijn: Matthijs Büchli, Lars van der Haar, Bauke Mollema, Pieter Weening, en Joost Wichman.

Beste vrouwelijke wielersporter

Voor de prijs voor de beste vrouwelijke wielersporter dit jaar, de Keetie van Oosten- Hage Trofee, zijn genomineerd: Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Laura Smulders, Marianne Vos, Kirsten Wild.

Beloften

Onder de beloften – renners onder de 23 jaar – wordt de Gerrie Knetemann Trofee uitgereikt. Ook in deze categorie zijn vijf wielersporters  genomineerd: Dylan van Baarle, Wilco Kelderman, Elis Ligtlee, Mathieu van der Poel, Mike Teunissen.

Nominatiecommissie

De genomineerde renners worden voorgedragen door een nominatiecommissie onder voorzitterschap van Theo de Rooij. De nominatiecommissie vertegenwoordigt vanuit uiteenlopende takken de wielersport en bestaat uit: Johan Lammerts (Bondscoach KNWU), John van den Akker (Cycling Service), Egon van Kessel (ploegleider en voormalig bondscoach), Piet Kuys (ploegleider KNWU/Rabobank Development Team), Keetie van Oosten-Hage (voormalig wereldkampioene en topwielrenster), Raymond Kerckhoffs (journalist De Telegraaf), Robert Slippens (voormalig baantopper en bondscoach), Henk Lubberding (voormalig toprenner en organisator van fietsclinics), Theo de Rooij (voormalig wielrenner, ploegleider en –directeur).

Twitter en Facebook

Volg het laatste nieuws over de genomineerden via:
Twitter: @wielergala
Facebook: www.facebook.com/wielergala

Reageer op dit artikel