nieuws

Robert Memelink wint Gazelle-wedstrijd ‘rekstok hangen

Fietsen

Robert Memelink wint Gazelle-wedstrijd ‘rekstok hangen
Epke zette voor Gazelle op de openingsdag van de FietsVAK de streeftijd van 52 seconden neer, dat ruimschoots werd verbeterd door Robert Memelink.

Rekstok hangen, wie kan dat nou beter dan Olympisch kampioen op de rekstok Epke Zonderland? Tijdens de FietsVAK organiseerde fietsfabrikant Koninklijke Gazelle een wedstrijd ‘rekstok hangen’ Wie zou de door Epke gezette streeftijd weten te overtreffen? Robert Memelink uit Bennekom bleek uiteindelijk over de grootste spierballen te beschikken.

Epke Zonderland tekende tijdens de openingsdag van de FietsVAK, de vakbeurs voor de tweewielerbranche in de Amsterdam RAI, een sponsorcontract met Gazelle. Na het officiële gedeelte vond de aftrap plaats van de wedstrijd ‘rekstok hangen’. Epke Zonderland zette de sportieve streeftijd neer van 52 seconden. Bezoekers die gedurende de beurs deze tijd wisten te overtreffen, maakten kans op mooie prijzen.

Op de seconde

Het was een spannende strijd, die nagenoeg tot op de seconde werd beslist. Robert Memelink wist het langst te blijven hangen aan de rekstok – 1 minuut en 47 seconden – en won daarmee een geheel verzorgd arrangement voor vier personen naar het WK turnen in het Sportpaleis in Antwerpen.

De nummer twee, Adriaan Sturm uit Achterkerke, wist het 1 minuut en 43 seconden vol te houden en sleepte daarmee hetzelfde arrangement voor twee personen in de wacht. Hij werd op de voet gevolgd door Geert van der Wolf uit Hilversum die het precies één seconde minder lang volhield. Zijn prijs bestaat uit twee toegangskaarten voor het WK turnen in Antwerpen.

Kijk- en leesplezier met boek Gouden Epke

De zeven overige winnaars in het eindklassement ‘rekstok hangen’ beleven de komende tijd veel kijk- en leesplezier aan het boek Gouden Epke, dat in het teken staat van Epkes ‘gouden oefening’ tijdens de Olympische Spelen in Londen vorig jaar zomer.

Reageer op dit artikel