nieuws

Nieuw Bosch e-bike systeem biedt groter bereik en wandelhulpmodus

Fietsen

Nieuw Bosch e-bike systeem biedt groter bereik en wandelhulpmodus
De PowerPack 400 accu van Bosch is net zo compact als de lichtere PowerPack 300 maar zorgt voor dertig procent meer bereik.

Bosch introduceert een nieuw e-bike systeem, met een PowerPack 400 accu en een Intuvia boordcomputer met vijf standen, waaronder een wandelhulpmodus.

De PowerPack 400 accu weegt 2,6 kilogram, net iets meer dan de PowerPack 300 van Bosch, maar is even compact en zorgt voor een rijbereik dat tot dertig procent groter is. Het PowerPack kan zowel op het frame als aan de bagagedrager worden vastgemaakt en heeft maximaal drie en een half uur nodig om volledig op te laden. Met behulp van de nieuwe, stille acculader wordt tachtig procent van de laadcapaciteit al bereikt na twee en een half uur.

Intuïtief in gebruik
Intuvia is de naam van de nieuwe generatie boordcomputers, die – zoals Bosch al duidelijk wil maken met de naam – intuïtief in gebruik moet zijn; de fietser krijgt eenvoudig en snel toegang tot een waaier van informatie en functies. Via de Intuvia controle-unit, aangesloten op het stuur, kan de fietser kiezen uit vijf mogelijkheden: Eco, Tour, Sport, Turbo, Off en de sinds kort beschikbare wandelhulpmodus.

Reageer op dit artikel