nieuws

Union fietsen van kunstenaar Sarkis in expositie Ballads

Fietsen

Union fietsen van kunstenaar Sarkis in expositie Ballads

Union stelt zestig fietsen beschikbaar voor de kunstexpositie ‘Ballads’, die vanaf 2 juni te zien is in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Kunstenaar Sarkis beplakt de fietsen met veren. Bezoekers kunnen deze gevederde Unions gebruiken om mee door de expositie te fietsen.

ROTTERDAM – Union stelt zestig fietsen beschikbaar voor de kunstexpositie ‘Ballads’, die vanaf 2 juni te zien is in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Kunstenaar Sarkis beplakt de fietsen met veren. Bezoekers kunnen deze gevederde Unions gebruiken om mee door de expositie te fietsen.

Er is gekozen voor de Union Pop en de Union Chorus, die laatste speciaal voor kinderen. Omdat de bezoekers door de enorme Onderzeebootloods mogen fietsen, maken de Unions een bewegend deel uit van de expositie.

Fietstour door arbeiderswijk Heijplaat
Naast het bezoek aan de Onderzeebootloods biedt de expositie ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een fietstour. Op andere, ook door Union beschikbaar gestelde fietsen, kunnen bezoekers kennis maken met de geschiedenis van de arbeiderswijk ‘Heijplaat’.

De expositie, die voor de derde maal wordt gehouden, is een initiatief van Museum Boijmans Van Beuningen en het Havenbedrijf Rotterdam. De Turks-Armeense kunstenaar Sarkis Zabunyan (1938, woonachtig in Parijs en Istanbul) heeft als thema voor de tentoonstelling de ‘donkere diepte van het water en de ijle hoogte van de lucht’ gekozen.

Klik hier voor meer info.
 

Reageer op dit artikel