nieuws

Inbraak bij fietsenzaak: 40 elektrische fietsen gestolen

Fietsen

Inbraak bij fietsenzaak: 40 elektrische fietsen gestolen

HENGELO – Bij Bike Totaal Leenders in Hengelo zijn in de nacht van woensdag op donderdag (30 augustus-1 september) 30 nieuwe en 10 gebruikte elektrische fietsen gestolen. De ontvreemde e-bikes zijn van de merken Koga en Sparta Ion. Tussen vier en vijf uur ’s nachts hebben de inbrekers toegeslagen in de zaak aan de Pasmaatweg in Hengelo.

HENGELO – Bij Bike Totaal Leenders in Hengelo zijn in de nacht van woensdag op donderdag (30 augustus-1 september) 30 nieuwe en 10 gebruikte elektrische fietsen gestolen. De ontvreemde e-bikes zijn van de merken Koga en Sparta Ion. Tussen vier en vijf uur ’s nachts hebben de inbrekers toegeslagen in de zaak aan de Pasmaatweg in Hengelo.

De politie vermoedt dat de inbrekers de fietsen hebben meegenomen met behulp van een vrachtauto of een busje met aanhanger. De schade door de inbraak bedraagt vele tienduizenden euro.

Bij Leenders is eind juni bij een brutale inbraak overdag een dure Lapierre racefiets gestolen. Die fiets is door het plaatsen van beelden van de beveiligingscamera weer teruggekomen. Of dat bij deze inbraak ook het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Het lijkt erop dat steeds meer professionele dievenbendes de elektrische fiets ontdekken als een waardevolle buit.

(Bron: Twentse Courant/Dagblad Tubantia)

Reageer op dit artikel