nieuws

Tern: nieuw merk vouwfietsen debuteert

Fietsen

Tern: nieuw merk vouwfietsen debuteert

Tern Bicycle debuteerde afgelopen zaterdag 18 juni in Taipei, Taiwan. Het is een nieuw merk vouwfietsen dat zich richt op vouwfietsen voor gebruik in de stad (urban transport).

TAIPEI (Tw.) – Tern Bicycle debuteerde afgelopen zaterdag 18 juni in Taipei, Taiwan. Het is een nieuw merk vouwfietsen dat zich richt op vouwfietsen voor gebruik in de stad (urban transport).

Tern Bicycles wordt geleid door Florence Shen. Vice-president is haar zoon Joshua Hon. Beiden zijn afkomstig van Dahon Global, en hebben zodoende een jarenlange ervaring met het product vouwfiets. Met Tern Bicycles willen Shen en Hon een frisse start maken met nieuwe producten die aansluiten op de behoeftes en wensen van de huidige consument.

Niets te maken met Dahon
Joshua Hon zegt dat Tern helemaal losstaat van Dahon Global, zowel als bedrijf als als merk. Bij de launch afgelopen zaterdag 18 juni stonden 22 nieuwe ontwerpen gepresenteerd. “We hebben onszelf getransformeerd,” zegt Hon. “Wat je hier ziet, is het resultaat van het keiharde werken van 65 mensen met passie in de afgelopen 8 maanden.” Het is de kick-off voor seizoen 2012. De modellen variëren in prijs tussen de US dollar 400,- en 3.000,-. Tern lanceert tegelijkertijd een lijn accessoires voor de vouwfietsen zodat kopers hun vouwfietsen functioneler en personnlijker kunnen maken.

Tern Bicycles heeft zijn hoofdkwartier in Taipei, Taiwan, met dochterondernemingen in de USA en in China. De staf bestaat voornamelijk uit mensen van Dahon Global, en waren daar verantwoordelijk voor productontwikkeling, sales, marketing en distributie de afgelopen 20 jaar. De 22 nieuwe modellen zijn allemaal ontworpen door Joakim Uimonen, senior manager product design bij Tern en daarvoor bij Dahon Global werkzaam sinds 2007.

Klanten gaan mee
“In de praktijk gaat vrijwel elke klant van Dahon Global met Tern in zee,” stelt Hon. Reden voor de lancering van Tern is hun afwijkende visie van Dahon Global over hoe het toekomstige product vouwfiets eruit moet zien, althans dat zeggen veel managers en inkopers die bij de lancering aanwezig waren. “Het is vergelijkbaar met Adidas en Puma,” becommentarieert een van hen oprichting van het nieuwe merk. “Twee broers startten samen de sportschoenen business, maar uiteindelijk gingen ze uit elkaar en stichtten elk hun eigen merk.”

De Tern Bicycle line up voor 2012 zal geïntroduceerd worden voor het grote publiek op de vakbeurzen Eurobike 2011 en Interbike 2011 later dit jaar.

Meer over Dahon

Reageer op dit artikel