nieuws

Sportievelingen gezocht voor WNF Challenge

Fietsen

Sportievelingen gezocht voor WNF Challenge

HAZERSWOUDE-DORP – In mei 2011 organiseert het Wereld Natuur Fonds een unieke adventure race door de Nederlandse wildernis. Hoofdsponsor VAUDE en sponsor Kathmandu zijn gezamenlijk op zoek naar zes sportievelingen voor het VAUDE/Kathmandu Team. Onderdelen in deze meerdaagse WNF Challenge zijn zeilen, mountainbiken, kanoën, wadlopen en crosslopen.

HAZERSWOUDE-DORP – In mei 2011 organiseert het Wereld Natuur Fonds een unieke adventure race door de Nederlandse wildernis. Hoofdsponsor VAUDE en sponsor Kathmandu zijn gezamenlijk op zoek naar zes sportievelingen voor het VAUDE/Kathmandu Team. Onderdelen in deze meerdaagse WNF Challenge zijn zeilen, mountainbiken, kanoën, wadlopen en crosslopen.

Teamleden van het VAUDE/Kathmandu Team dienen te beschikken over ervaring met genoemde buitensporten, teamspirit en een enthousiaste en resultaatgerichte instelling. Het inschrijfgeld voor deelname aan de wedstrijd, alsmede een kledingpakket wordt verzorgd door VAUDE en Kathmandu. Voor het sponsorbedrag, bestemd voor projecten van het WNF, dient het team zelf zorg te dragen. Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail aanmelden op info@vaude.nl. Een motivatie en sport CV zijn bij aanmelding gewenst. 

WNF Challenge
De WNF Challenge vindt plaats van donderdag 12 mei tot en met zaterdag 14 mei 2011. Teams van vier personen – begeleidt door een supportersteam van twee personen – doorkruisen een uniek natuurgebied in Nederland: het Waddengebied. Deelnemers navigeren zelf waardoor veel inzicht en tactiek nodig is. De WNF Challenge is dus niet alleen een fysieke, maar ook een mentale en intellectuele uitdaging.

Het Waddengebied vormt de link met de programma’s van het Wereld Natuur Fonds, dat zich wereldwijd inzet voor de duurzame bescherming van unieke natuurgebieden. Door deelname gaan de teams tevens de uitdaging aan om € 8.000,- aan sponsorgeld te werven, zodat het WNF haar belangrijke werk kan voortzetten.

Op de eerste dag van de adventure race vertrekken de teams vanuit Heeg met zeilboten de Friese meren op. De tweede dag staat in het teken van ‘modder en moeras’, waarbij de kano en de mountainbike hen richting het recreatiegebied Lauwersmeer voeren. De laatste dag starten de teams voor een korte tocht op de mountainbike richting de start van het wadlopen naar Ameland. Eenmaal op Ameland staan de onderdelen mountainbike en crosslopen op het programma.

Meer informatie over deze bijzondere wedstrijd vindt u hier

Reageer op dit artikel