nieuws

GoCycle maakt herstart in Nederland

Fietsen

GoCycle maakt herstart in Nederland

AMSTERDAM – Met herintroductie in Amsterdam wordt GoCycle met nieuw elan in de Nederlandse markt gezet. Met de moderne design e-vouwfiets zijn intussen al vijftien dealers aan de slag.

AMSTERDAM – Met herintroductie in Amsterdam wordt GoCycle met nieuw elan in de Nederlandse markt gezet. Met de moderne design e-vouwfiets zijn intussen al vijftien dealers aan de slag.

Helemaal nieuw op de markt is de GoCycle niet, want Eddy Meerens en Pascal Papendorp stonder er in 2008 al mee op de FietsVAK. Hetzelfde jaar waarin diezelfde GoCycle een Fiets Innovatie Award won.

De GoCycle (€ 1695,-) is een invouwbare fiets met een elektrische aandrijving, die alleen werkt wanneer die geactiveerd wordt door middel van een drukknop op het stuur. In het ontwerp zit veel modern design met vooral een opvallende materiaalkeuze: een injectiegegoten mageniumlegering. Als e-bike is het daardoor één van de lichtste op de markt: 16,2 kg.

Inmiddels hebben Papendorp en Meere zich echter uit het project terug getrokken en nu doen, Richard Thorpe en Barney Craggs, de Engelse gangmakers achter GoCycle het zelf. Ze willen GoCycle wereldwijd veel breder gaan vermarkten.

“We hebben ons focus gericht op mensen, die in grote steden dagelijks naar hun werk gaan. We mikken daarnaast op de mooi weer rijders en mensen die in het weekend een tochtje maken. Het fun-gehalte is erg hoog bij deze fiets.”

De eerste 200 modellen heeft GoCycle laten produceren bij Ideal Bikes in Taiwan, maar intussen is de productie terug naar Engeland in Cambridge gehaald. “Dan kunnen we sneller schakelen als we iets veranderd willen hebben. Wanneer we wereldwijd meer gaan verkopen, zie ik wel gebeuren dat we in de wereld meerdere producenten inschakelen. En dan hebben voor Azië Ideal Bike zeker in gedachten,” aldus Craggs.

Reageer op dit artikel