artikel

Pegasus en Batavus e-bikes scoren goed in Telegraaf Fietstest

Fietsen

Pegasus en Batavus e-bikes scoren goed in Telegraaf Fietstest
In de Telegraaf Nationale Fietstest is het model Pegasus Ravenna Nu-E gekroond tot winnaar in de categorie e-bikes boven de € 2.500,-.

Onlangs publiceerde De Telegraaf weer de Nationale Fietstest. Deze werd voor de twaalfde keer georganiseerd. Conclusie van De Telegraaf is dat Nederlanders zich niet meer schamen voor een e-bike. Ook De Telegraaf concludeert dat de middenmotor, de ondersteuning bij de trapas, steeds vaker wordt toegepast. Het is een van de opvallende punten in de Nationale Fietstest.

In totaal zijn in de Nationale Fietstest van De Telegraaf 55 fietsen getest, verdeeld over acht prijsklassen. Het gaat daarbij om stadsfietsen, toerfietsen, mountainbikes, racefietsen en e-bikes. Aan de jaarlijkse test hebben de Fietsersbond, Nederlandse Toer Fiets Unie, FietsNED en de Consumentenbond deelgenomen. De resultaten geven een goed beeld van het nieuwste aanbod fietsen. Van de geteste e-bikes kregen meerdere modellen de hoogste waardering van vijf sterren.

Pegasus Ravenna Nu-E testwinnaar

In de Telegraaf Nationale Fietstest is het model Pegasus Ravenna Nu-E gekroond tot winnaar in de categorie e-bikes boven de € 2.500,-. Ook vorig jaar was een Pegasus e-bike de . winnaar van deze test. Ook andere Pegasus e-bikes in deze test kregen een hoge waardering: het model Pegasus Siena (€ 2.199,-) kreeg 4 sterren en de Pegasus Ravenna 8 (€ 2.499,-) het maximum van 5 sterren. De eindconclusie van de jury over de Pegasus Ravenna Nu-E luidt: ‘Door de combinatie van uitstekende motor, fraai display, automatische traploze versnelling, stijf frame, lage instap en goede remmen, voldoet deze fiets het beste als elektrische fiets. Daarom is hij winnaar van 2014.”

Goede beoordelingen voor Batavus

In de Nationale Fietstest voor e-bikes hebben drie Batavus modellen zeer goede beoordelingen gekregen. De Monaco E-go werd als winnaar verkozen in de categorie tot € 2.000,-. De Milano E-go en Ventoux Easy kregen respectievelijk vier en vijf sterren.

De Monaco E-go werd winnaar in de categorie tot € 2.000,-. Met de Monaco E-go kan er gekozen worden uit drie verschillende accu’s: 300Wh, 400Wh of 500Wh. Dat maakt dit model zowel geschikt als elektrische stadsfiets als ook voor recreatieve doeleinden. Wat betreft het oordeel van het panel geeft de fiets blijk van een ‘uitgebreid en goed afleesbaar display’, een ondersteuning die ‘direct start en stopt door gevoelige sensor’ en een ‘goede lage instap’. Daarnaast is de fiets scherp geprijsd: vanaf €1.899,-. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat deze e-bike als winnaar uit de bus komt. In de maand april krijg je op dit model ook nog eens een gratis accu upgrade van 300Wh naar 400Wh voor extra lang fietsplezier.

Batavus Ventoux Easy ook vijf sterren

De Ventoux Easy komt weliswaar niet als winnaar uit de test, maar krijgt, net als de winnaar, wel vijf sterren qua beoordeling. De Ventoux Easy heeft dit verdiend door onder andere het ‘fraaie display met veel extra informatie’, de ‘geluidloze motor met de ION-technologie’, en de ‘prima afwerking’.

Reageer op dit artikel