artikel

FietsVAK 2014: bijna 25.000 bezoekers

Evenementen

FietsVAK 2014: bijna 25.000 bezoekers
In totaal hebben 24.658 fietsfanaten de combinatie van Fiets en Wandelbeurs met FietsVAK bezocht.

Na het drukbezochte consumentenweekend van Fiets en Wandelbeurs in combinatie met FietsVAK was de beurs gisteren en vandaag het domein van de vakhandel. In totaal hebben 24.658 fietsfanaten de beurs bezocht. De meeste exposanten waren zeer tevreden over de nieuwe opzet van FietsVAK met de Fiets en Wandelbeurs. De voorlopige beursdata in 2015 zijn zaterdag 31 januari tot en met maandag 2 februari.

De bezoekers in het weekend waren volgens vele exposanten meer geïnteresseerd dan van tevoren gedacht. Ferdinand Altenburg van Yamaha Motor Nederland stond voor het eerst op de beurs: “Wij herintroduceerden het merk MBK, met een nieuwe lijn e-bikes. Zowel in het weekend als tijdens de vakdagen was er serieuze interesse in onze fietsen. Voor ons waren het zeer geslaagde dagen”. Ook Ralph Nijensikkens van Cannondale vond de nieuwe opzet succesvol: “Wij zijn erg blij met de combinatie consument en vakbezoeker. Zowel het weekend als maandag waren erg goed”.

Record aantal vakbezoekers op maandag

Na de drukke consumentendagen, waarbij op zondag ook vakbezoek acte de presence gaf, was de maandag een druk bezochte vakdag met meer dan 3.000 bezoekers. Arno de Jager van Facom: “Voor ons als nieuwkomer in de fietsbranche was het een goede mogelijkheid om te testen wat de potentie voor ons gereedschappen- en werkplaatsprogramma is binnen de vakhandel. Wij hebben een goed beeld gekregen en zien”.

Veel aandacht voor beleving en demonstraties

FietsVAK 2014 kende veel beleving en inspiratie. Het Evenementenplein centraal in de hal werd redelijk goed bezocht en kende een afwisselend programma. De interesse voor het aanbod aan nieuwe fietsen werd wel duidelijk op het fietsparcours. Zowel consumenten als vakbezoekers maakten graag gebruik van de mogelijkheid om de vele nieuwe modellen fietsen en e-bikes te testen. Ook workshops over de ergonomie op de fiets en het juist laden van lithium ion accu’s werden druk bezocht.

Reageer op dit artikel