artikel

Bosch en MAGURA in joint venture voor serviceverlening

Elektrische fietsen 640

Bosch en MAGURA in joint venture voor serviceverlening

Bosch eBike Systems en MAGURA gaan nauwer te gaan samenwerken op het gebied van service en onderdelenverkoop. Bosch eBike Systems neemt voor 50% deel in MAGURA Bike Parts, een dochteronderneming van MAGURA.

MAGURA Bosch Parts & Services GmbH & Co. KG gaat dealerondersteuning bieden en zorgen voor distributie van vervangende onderdelen voor MAGURA-producten, componenten van Bosch eBike Systems en producten van derden in de fiets- en motorfietsindustrie. Het hoofdkantoor van de joint venture, die momenteel ongeveer 90 werknemers telt, bevindt zich in Bad Urach.

Belangrijke partner Bosch eBike Systems

“Een goede service verlenen aan fietsretailers is een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsmodel”, geeft Armin Harttig, directeur verkoop en service bij Bosch eBike Systems aan. “MAGURA Bike Parts was de afgelopen jaren al een belangrijke partner van ons. De joint venture is de volgende stap om onze service op onze belangrijkste e-bikemarkten in Europa op de lange termijn strategisch te versterken.”

Voorzetting van jarenlange samenwerking

Fabian Auch, aandeelhouder van MAGURA, voegt eraan toe: “De joint venture is een logische voortzetting van onze jarenlange samenwerking met Bosch eBike Systems. Op deze manier kunnen we nog beter gebruikmaken van synergiën voor de fiets- en e-bike-groeimarkten. Zo kunnen we niet alleen voldoen aan de huidige en toekomstige eisen van de markt, maar ook doorgaan met innovaties en onze huidige serviceactiviteiten op de lange termijn verder uitbreiden en ontwikkelen.”

 

 

Reageer op dit artikel