nieuws

37 procent winststijging Accell Group in 2014

algemeen

37 procent winststijging Accell Group in 2014
Elektrische fietsen zijn binnen de Accell-cijfers inmiddels goed voor een omzetaandeel van 34 procent. Foto: Tweewieler

Accell Group N.V. heeft in 2014 een stijging van de nettowinst gerealiseerd van 37% tot € 26,1 miljoen (2013: € 19,0 miljoen). Het bedrijfsresultaat (excl. incidentele posten) over 2014 is gestegen met 20% naar € 44,3 miljoen euro (2013: € 36,9 miljoen). De omzet steeg met 4% naar € 882,4 miljoen (2013: € 849,0 miljoen). Autonoom steeg de omzet met 8% vooral door de hogere verkopen van elektrische fietsen.

René Takens, voorzitter Raad van Bestuur Accell Group: “2014 was een prima jaar waarin we te maken hadden met gunstige weersomstandigheden en een licht beter economisch klimaat. Vooral bij de Nederlandse en Duitse merken waren de prestaties sterk. Dankzij de populariteit van onze elektrische en sportieve fietsen en de uitbouw van onderdelen & accessoires, konden we de omzetten verhogen in vrijwel alle landen waar we actief zijn.”

Autonome groei Nederland is 15 procent

De omzet per land/regio geeft voor Nederland een resultaat van 237 miljoen euro. De autonome groei komt daarmee uit op een plus van 15 procent. De omzet per segment (totaalcijfer van alle landen/regio’s waar Accell Group actief is)  laat zien dat het segment fietsen 10 procent heeft geplust en de onderdelen & accessoires 3 procent.

Stijging verkoop elektrische fietsen

De fietsenomzet van Accell Group in Nederland steeg in 2014 met 12 procent. De afzet steeg met 6 procent. De afzet in de markt groeide met ongeveer 7procent. De stijging bij de Accell merken kwam voornamelijk door de stijging van de verkoop van elektrische fietsen met 14 procent, waardoor het marktaandeel van de Accell Group merken (Batavus, Sparta, Koga) steeg. Daarnaast speelde de verkoop van bedrijfsfietsen in het laatste kwartaal een rol. De regeling om op een fiscaal vriendelijke manier fietsen te kopen die bedoeld zijn voor woon-werkverkeer is gewijzigd per 1 januari 2015, waardoor de bedrijfsfiets vanaf dit jaar onder de werkkostenregeling valt. Veel mensen kochten nog een fiets onder de oude regeling.

Reageer op dit artikel