nieuws

Rob Beset nieuwe CEO Eddy Merckx Cycles

algemeen

Rob Beset nieuwe CEO Eddy Merckx Cycles
Rob Beset was in het verleden algemeen directeur van Batavus en hield zich afgelopen jaren onder andere bezig met Bobike.

Rob Beset is onlangs gestart als CEO van Eddy Merckx Cycles. Daarmee volgt hij Kurt Moons op. Beset heeft ruim 25 jaar ervaring in de branche bij diverse bedrijven, waaronder algemeen directeur bij Batavus. “Met Merckx, als wereldwijd befaamd merk, mag ik aan de absolute top van het metier gaan werken. Dat maakt me bijzonder gelukkig.”, aldus Rob Beset.

Kurt Moons heeft gedurende 3,5 jaar binnen Eddy Merckx Cycles zijn stempel gedrukt op de professionalisering van de supply-chain, IT en R&D, met als mijlpaal de high-end racecollectie met de EMX-525 als vlaggenschip. De nieuwe en onderscheidende merkpositionering,’Power under Control’ leidde tot een verdere uitbouw van het dealernetwerk. “De jaren bij Eddy Merckx waren heel intensief maar gaven een enorme voldoening. Ik laat met veel vertrouwen een bedrijf en een team achter dat klaar is voor internationale groei.”, aldus Kurt Moons.

Internationaal groeien

Met het aantrekken van Rob Beset gaat Eddy Merckx Cycles de volgende fase in waar ambitie en groei verder gestalte zullen worden gegeven. “Wij geloven in de sterkte van het merk Eddy Merckx. Daarenboven groeit fietsen nog steeds wereldwijd. Op die trend willen wij nu volop investeren. Kurt heeft een stevig fundament gelegd. Nu moeten we internationaal groeien en het logistieke traject en de ingezette productinnovatie blijven bewaken. Rob is een manager met een doorgedreven productkennis en een enorme ervaring in internationale distributiestructuren.”, aldus Bart Van Muylder, CEO van aandeelhouder Diepensteyn.

Eddy Merckx Cycles

Het bedrijf werd opgericht door Eddy Merckx in 1980 en is nog steeds gevestigd in België. Eddy Merckx Cycles verdeelt high-end racefietsen in meer dan 18 landen en dit via 15 partner-distributeurs. In de Benelux wordt het merk verkocht bij zo’n 85 officiële Eddy Merckx Cycles dealers. Op dit moment sponsort Eddy Merckx Cycles de Topsport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles en Jo Piels Pro Cycling Teams.

Reageer op dit artikel