nieuws

Aziatisch sportbrillenmerk 720armour in Benelux

algemeen

Aziatisch sportbrillenmerk 720armour in Benelux

720armour maakt modieuze sportbrillen voor onder meer de fietssport. Het merk uit Taipei (Taiwan) komt nu ook op de markt in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk.

720armour maakt modieuze sportbrillen voor onder meer de fietssport. Het merk uit Taipei (Taiwan) komt nu ook op de markt in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk.

Alle lenzen van de 720armour brillen bieden 100% UV-bescherming en beschikken over een nominaal vermogen klasse 1, het hoogste niveau voor optische normen. De lenzen zijn niet alleen behandeld met een anti-kras coating aan beide zijden van het glas, ze hebben ook een speciale hydrofoob coating die zowel vocht als water afstoot terwijl het statische elektriciteit vermindert, om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Magnetisch systeem om lenzen te wisselen
Het A-TrakTM- systeem op de gelijknamige serie biedt een innovatief magnetisch systeem waardoor de lenzen snel en gemakkelijk te wisselen zijn, zonder een pedaalslag te hoeven missen. De 720armour kleuren zijn getest door atleten over de hele wereld en voldoen aan strenge internationale normen, waaronder: Europese EN 1836:2005, Amerikaanse ANSI Z80.3-2001 en ’s werelds zwaarste Australische AS / NZS 1067:2003.

720armour is een premium sportbrillen merk dat in 1996 werd gelanceerd op de Sunshine Coast in Australië. In 2002 kocht de in Taiwan gevestigde Hwa MEEI Optical Group, een gerenommeerde internationale OEM-en ODM leverancier van professionele brillen, het bedrijf. In Azië is 720armour een toonaangevend merk, de distributie in Europa omvatte al vijftien landen en is nu uitgebreid met de Benelux, Duitsland en Oostenrijk.

iF Design Award
De ontwerper van de 720armour brillen is de Belg Dirk Michielsen, een fanatieke mountainbiker en wielrenner. Michielsen ziet daardoor het nut van functionele en stijlvolle brillen voor sportgebruik. In 2010 ontving de door hem ontworpen watersportbril Shark de prestigieuze iF Design Award.

 

Reageer op dit artikel