nieuws

Giant Chairman fietst door China

algemeen

Giant Chairman fietst door China

TAICHUNG (Taiwan) – De allerhoogste baas van een van ’s werelds grootste fietsfabrikanten, Giants’ chairman King Liu, gaat deze maand een opvallende uitdaging aan: een 1.668 km lange fietstocht door China. Doel is de positieve effecten van fietsen te promoten.

TAICHUNG (Taiwan) – De allerhoogste baas van een van ’s werelds grootste fietsfabrikanten, Giants’ chairman King Liu, gaat deze maand een opvallende uitdaging aan: een 1.668 km lange fietstocht door China. Doel is de positieve effecten van fietsen te promoten.

Liu heeft Giant in 1972 opgericht. Hij is bij de start van de toer op 9 mei in Beijing 75 jaar oud. Hij verwacht de tocht, die loopt naar Shanghai, in ongeveer 20 dagen te volbrengen. Liu hoopt hiermee fietsers in zowel Taiwan als China te inspireren om meer te fietsen en tussen China en Taiwan een samenwerking op poten te zetten om dit doel te bereiken.

Het is niet de eerste keer dat Liu een fietstoer onderneemt. Twee jaar geleden volbracht hij een 927 km lange tocht door Taiwan. De toer door China vergt nog meer van zijn vermogens, want hij moet gemiddeld 80 km per dag fietsen gedurende 20 achtereenvolgende dagen.

Voor deze tocht heeft Liu een speciale editie van de Giant Defy Advanced bike ontworpen. De fiets heeft een symbolisch kleurenschema, blauw achter en wit voor, dat staat voor Kings missie om de mensen uit Taiwan en China samen te brengen in een gezondere levensstijl.

Liu is in Taiwan een invloedrijk man. Zo is hij een van de slechts 13 adviseurs van de Taiwanese president Ma Ying-jeou. Giant werkte nog onlangs mee aan een overheidsproject om een openbaar fietsverhuursysteem in Taipei te introduceren. In april kreeg hij onder meer hiervoor de BRAINy Award van het Amerikaanse vakblad Bicycle Retailer and Industry News (BRAIN).

Op 8 mei, de dag voorafgaand aan de China-toer, zullen Giant medewerkers participeren in een wereldwijd evenement ‘Ride Like King’, met fietsactiviteiten, lunchtochten en familieritten.

Reageer op dit artikel