nieuws

4-cross Groningen succesvol

algemeen

4-cross Groningen succesvol

GRONINGEN – Afgelopen zondag is de tweede wedstrijd van de Dutch Fourcross Series gehouden op Bikepark Groningen. 40 fourcrossers uit Nederland, België en Duitsland reisden af naar het hoge noorden om mee te doen aan dit evenement.

GRONINGEN – Afgelopen zondag is de tweede wedstrijd van de Dutch Fourcross Series gehouden op Bikepark Groningen. 40 fourcrossers uit Nederland, België en Duitsland reisden af naar het hoge noorden om mee te doen aan dit evenement.

Bikepark Groningen was voor deze gelegenheid weer omgebouwd tot een wedstrijdparcours voor de Oranje Race. De Oranje Race werd georganiseerd in het kader van Talent Fever, een serie sportevenementen in de stad Groningen rond het EK Voetbal onder 21 jaar.

’s Morgens tijdens de training kwam de regen nog met bakken tegelijk uit de hemel, wat een aantal rijders nog tot het laatste moment deed twijfelen over eventuele deelname. Uiteindelijk stond toch vrijwel elke aanwezige fourcrosser klaar om van start te gaan.

Om 12.30 uur begonnen de kwalificaties. Het was inmiddels redelijk opgeklaard, maar dit bleek geen garantie voor een droge race. Na de kwalificaties konden 32 deelnemers zich op gaan maken voor de afvalraces. De Groningse Mariëlle Jonker wist goed mee te komen met de mannen en reed zichzelf zo naar een plek in de kwartfinales.

De nummer 3 van de Springrace, worldcuprijder Daniël Prijkel (foto) wist goed te scoren in de kwalificaties en was ook in de heats vrijwel onverslaanbaar. De concurrentie kwam van de sterk rijdende Belg Pavel van Oost en de andere worldcuprijder Joey van Veghel. Nadat Van Oost in de halve finale ten val kwam en teamgenoot Prijkel daarmee hinderde, bleef voor beide heren slechts een plek in de kleine finale over.

Mark Willems wist zich goed in de kijker te rijden door in zowel de juniorenfinale als de herenfinale een plaats te bemachtigen. Bij de junioren finale kwam hij de Duitser Ole Hahn tegen waar Willems tijdens de Spingrace nog van wist te winnen. Dit keer was Hahn hem echter net iets te snel af. Cees Kersten bemachtigde de derde plek, voor Stefan van Tienhoven.

De damesfinale werd gekenmerkt door de sterk rijdende Mariëlle Jonker.
Met een paar fietslengtes voorsprong wist zij Bianca van den Hoek achter zich te houden. Jonker heeft daardoor de leiding in het algemeen klassement overgenomen.

Met twee junioren en twee senioren aan de start was de finale van de heren de grote verrassing van de dag. Het jonge talent was echter niet opgewassen tegen de kracht van de heren. De race werd met overmacht gewonnen door Joey van Veghel, gevolgd door Leon van Valkenhoef. Mark Willems bemachtigde een verdienstelijke derde plek.

Reageer op dit artikel